Alertă pentru românii din Italia. Produs românesc tradițional, retras de pe piață: "Conține o bacterie care provoacă listerioza"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Sănătății din Italia a decis retragerea de la comercializare a unui sortiment de tobă importat din România. În produsul românesc a fost depistată o bacterie care provoacă listerioza. StiriDiaspora.ro a contactat și firma care-l comercializează în Italia și a obținut o reacție în acest sens. 

Un sortiment de tobă importat din România în Italia a fost retras de la comercializare, după ce a fost depistată o bacterie care provoacă listerioză. Potrivit informațiilor publicate pe Facebook de jurnalista româncă Anca Mihai, este vorba de sortimentul "Tobă ca la mama acasă" produs de compania Marcel.

"Ieri am primit comunicarea din partea Ministerului Sănătății italian privind retragerea de pe piața a produsului de mai jos. Poate sunteti consumatori si in prag de sărbători sunteti tentati sa gustati din produsele de acasă. La analize a ieșit o bacterie care provoacă listerioza", este mesajul postat de Anca A. Mihai, jurnalistă Roma Top News.

Românca atașează și raportul emis de autoritățile italiene:

toba-ca-la-mama-acasa-marcel-retrasa-de-pe-piata-italia-foto

Iată mai jos și punctul de vedere al companiei românești care-l comercializează în Italia:

 "Este un produs pe care firma MARCEL l-a retras de la vanzare, pe motiv: citez ,,că în urma analizelor de laborator s-a identificat Lysteria monocytogenes peste limita admisă ăi declarată în caietul de sarcini". Noi am retras tot de pe piață și am distrus. Oricum, autoritățile italiene monitorizează tot și acum nu mai sunt probleme," au transmis reprezentanții societății, la solicitarea StiriDiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel