Toate magazinele fizice din lume, închise de Microsoft. Decizia de ultimă oră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Grupul american Microsoft a anunţat vineri că îşi va închide aproape toate magazinele fizice din lume, în condiţiile în care cea mai mare parte a vânzărilor sale se face în prezent online, transmite AFP.

 

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul său, Microsoft are 72 de magazine în SUA şi alte câteva zeci peste hotare unde grupul prezintă şi vinde laptop-uri şi alte echipamente hardware. La fel ca şi alţi retaileri, Microsoft a fost nevoit să îşi închidă temporar toate magazinele sale la finele lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.

"Vânzările noastre au crescut online şi portofoliul nostru de produse a evoluat în mare parte spre ofertele digitale iar echipele noastre au dovedit că pot servi cu succes clienţii dincolo de locaţiile fizice", a declarat vicepreşedintele Microsoft, David Porter.

Microsoft a precizat că magazinele închise în perioada pandemiei nu vor mai fi redeschise, însă grupul are intenţia de a pune la punct "Centre de experienţă Microsoft" la Londra, New Yotk Sydney şi la sediul central al companiei de la Redmond, statul Washington. Grupul american nu a dezvăluit care este numărul de angajaţi afectaţi de această decizie dar a precizat că va constitui provizioane în valoare de 450 milioane de dolari pentru a acoperi devalorizarea activelor. Compania Microsoft este listată pe bursa americană, unde a atins recent o valoare de piaţă de peste un trilion de dolari, scrie Agerpres.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel