Toader IGNORĂ Comisia de la Veneția. E chemat la RAPORT la Strasbourg

StiriDiaspora Team / 11 oct 2018, 08:23 Salveaza PDF Comentarii
Toader
Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ignorat  recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi a aprobat prin OUG noua secţie de investigare a magistraţilor.

 Tudorel Toader a anunţat că se va întâlni azi la Strasbourg cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia.

 Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru secţia specială de anchetare a magistraţilor, prevăzută în modificările la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

Dar, Comisia de la Veneția a cerut Guvernului reconsiderarea înființării unei secții speciale pentru anchetarea magistraților. Această secţie ar putea afecta independența procurorilor și judecătorilor români, se spunea în opinia Comisiei de la Veneţia.

"Înființarea noii structuri a ridicat probleme și preocupări puternice, în special în ceea ce privește motivele existenței sale şi a impactului acesteia asupra independenței judecătorilor și procurorilor și asupra încrederii publicului în sistemul justiției penale și sistemul judiciar român", au scris experţii Comisiei de la Veneţia.

Toader, a declarat miercuri, întrebat de ce nu a luat în considerare opinia Comisiei de la Veneţia a declarat că orice lege poate fi modificată.

„Mâine (joi- n.r.), la orele 15.00, voi fi la sediul Comisiei de la Veneţia, care este la Strasbourg. Normele constituţionale, validarea de către instanţa constituţională, certifică să spunem conformitatea soluţiei legislative cu exigenţele constituţionale. Mai departe, legea, ca orice lege, este perfectibilă şi poate fi modificată pe parcurs, cum şi legea 304, de 14 ani, din 2004 de când este în vigoare, a tot fost modificată şi de multe ori a fost declarată neconstituţională", a declarat Tudorel Toader.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy