Toader anunță lista CANDIDAȚILOR din partea României pentru funcția de PROCUROR EUROPEAN

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Justiţiei a anunţat lista candidaţilor din partea României pentru funcţia de procuror european. 

Astfel, procurorii înscriși sunt: Cătălin-Laurențiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach și Daniel-Constantin Horodniceanu.

Citește și Toader îl înlocuiește pe Augustin Lazăr. Anunț în această DIMINEAȚĂ

Toți candidații au fost selecțați pentru susținerea interviului în fața comisiei de selecție prezidată de ministrul justiției. Interviul va avea loc în data de 22 martie 2019, începând cu ora 08.00,la sediul Ministerului Justiției din București, Str. Apolodor nr. 17, sector 5. Candidații se vor prezenta la interviu în ordine alfabetică.

Daniel Horodniceanu a fost procuror-şef al DIICOT, iar ministrul Tudorel Toader a refuzat să-i prelungească mandatul care a expirat în 19 mai 2018. În urma unei proceduri de selecţie la care s-a înscris şi Horodniceanu, Tudorel Toader l-a desemnat pe Felix Bănilă pentru a prelua conducerea DIICOT.

Marius Bulancea este procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, decretul privind numirea sa în funcţie fiind semnat în 14 decembrie 2016 de către preşedintele Klaus Iohannis. El a fost anterior şi consilier al Laurei Codruţa Kovesi.

În septembrie 2017, Inspectia Judiciară a declanşat o acţiune disciplinară împotriva procurorilor Marius Bogdan Bulancea - procuror şef secţie, Paul Silviu Dumitriu - procuror şef adjunct secţie şi Jean Nicolae Uncheşelu de la Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru "exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă", în legătură cu modalitatea în care au anchtat modul de adoptare a OUG 13. CSM a respins acţiunea Inspecţiei Judiciare, iar ulterior Înalta Curte de Casație şi Justiţie a menţinut decizia CSM.

Borcoman Cătălin-Laurenţiu este şeful DIICOT Braşov, iar Laura Ecedi-Stoisavlevici lucrează tot în structurile DIICOT.

Hach Elena a candidat, în 2012 la funcţia de procuror general.

Parchetul European este o structură care ar trebui să devină funcţională până la finalul anului 2020.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel