Știrile zilei, 28 iulie. Nu rata cele mai importante informații de astăzi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Știrile zilei, 28 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în a prima parte a zilei. 

-> O săptămână de cifre RECORD. România declară pentru a 7-a zi peste 1.000 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus în 24 de ore. Potrivit datelor transmise marți de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 47.053 de cazuri, cu 1.151 de noi îmbolnăviri raportate. Cifrele AICI.

-> Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, măsurile care ar putea fi introduse de la 1 august, între care se numără limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone și introducerea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise aglomerate. Mai multe informații AICI.

-> O familie din Motru a fost distrusă, marți dimineață, pe Centura de Nord a Craiovei. Tatăl, care se afla la volan, și fetița lui de șase ani, au pierit pe loc după ce un șofer de 25 de ani cu intenții sinucigașe a intrat în plin în mașina lor. Detalii AICI.

-> Takacs Gyorgy, băiețelul de 8 ani dat dispărut în Cluj de mama lui, în urmă cu trei zile, a fost găsit mort. Trupul micuțului era pe bancheta din spate a maşinii tatălului lui, în zona localităţii Lita. Mai multe informații AICI.

-> Peste 120 de polițiști din București fac, marți, 16 percheziții într-un dosar de înșelăciune, ce vizează false cadre sanitare care ar fi convins mai multe persoane că sunt bolnave și trebuie să cumpere aparatură medicală pentru a se trata. Un număr de 15 suspecți vor fi aduși la audieri. DETALII.

-> Un bărbat de 37 de ani, din Cluj, a fost trimis în judecată de procurori, care îl acuză că și-a abuzat fiul de 6 ani, l-a filmat și a trimis înregistrările altor pedofili. Micuțul a fost supus la chinuri inimaginabile, de față cu fratele lui mai mare, în vârstă de 7 ani.  Povestea pe larg AICI.

-> În Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Informații AICI.

 

Știrile zilei din DIASPORA

 

-> La începutul lunii, guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a decretat „testare obligatorie” pentru toate badantele care vin din țări extra-UE. El a dat exemplul „focarului badantelor”, după ce opt femei care au venit din România cu același autocar au fost descoperite infectate. Un jurnalist freelancer a stat de vorbă cu câteva badante care se pregăteau să plece, cu inima îndoită, cu autocarul spre România. Mai multe detalii AICI.

-> Guvernul german a recomandat marţi să nu se efectueze călătorii 'neesenţiale' şi turistice spre regiunile spaniole Aragon, Catalonia şi Navarra, din cauza "numărului ridicat de infecţii" cu coronavirus, relatează AFP şi Reuters. Detalii AICI.

-> 5.479 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Cifrele complete AICI.

-> Compania Blue Air anunță anularea unui număr semnificativ de zboruri între România și Italia și între România și Cipru. Detalii AICI.

-> Duminică seara, comuna Borgo San Lorenzo din Provincia Florența, Toscana părea să fie scufundată în uitare. În Piazza Garibaldi, câteva persoane servesc masa. Apoi, toată lumea pleacă acasă. Pe la nouă seara, comuna este goală.  „Frica s-a întors. Acum câteva zile nimeni nu era mai atent și, dintr-odată, toată lumea a observat că virusul este încă aici“, spune un locuitor. În localitate există 11 cazuri pozitive. Alte 250 de persoane, sunt acum în carantină, deoarece au intrat în contact cu persoanele infectate. Ieri, în comună pe stradă erau foarte puțini oameni, toți cu gura și nasurile acoperite. Povestea pe larg AICI.

-> Un român în vârstă de 48 de ani a fost oprit, ieri, de poliția de frontieră de pe aeroportul din Catania, în timp ce încerca să plece în România. INFORMAȚII AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel