Știrile zilei, 20 iulie: Fii la curent cu cele mai importante evenimente

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Știrile amiezii, 20 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în prima parte a zilei. 

-> 681 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost inregistrate în ultimele 24 de ore, în România, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. Cifrele complete AICI.

-> Șeful DSU, Raed Arafat, a reconfirmat că este posibil ca autoritățile să ia măsuri restrictive în acele zone unor vor fi creșteri mari ale cazurilor de infectare cu coronavirus. Restricțiile se vor impune în baza unor analize ale specialiștilor și autorităților, mai ales că marți va intra în vigoare și legea privind carantina și izolarea, care are prevederi în acest sens. Mai multe informații AICI.

-> În urmă cu fix o săptămână, Spitalul Clinic de Urgență Sibiu anunța cu tristețe, pe pagina de Facebook, primul deces al unui cadru medical din Sibiu, din cauza noului coronavirus. Dana s-a vindecat de Covid-19 în aprilie, s-a reinfectat în iunie și s-a stins o lună mai târziu. Detalii AICI.

-> Un număr de 93 de persoane de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, Smithfield, din județul Timiș, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, astfel că s-a decis suspendarea activității timp de o săptămână. Informații AICI.

-> Nu e un studiu oficial dezbătut de CNSU, a declarat, luni, ministrul de Interne, Marcel Vela, referindu-se la studiul potrivit căruia în septembrie vom ajunge la un milion de români infectați. „Nu luați în seamă știri alarmiste”, le-a transmis el românilor. Declarația completă AICI.

-> Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că, imediat ce intră în vigoare noua Lege a carantinării şi izolării, Guvernul va lua „toate” măsurile pentru a lupta „eficient” împotriva epidemiei de COVID-19, „pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor”, precizând că marţi, cel mai probabil, va avea loc o şedinţă a Executivului pe această temă. Mai multe detalii AICI.

 

Știrile amiezii din DIASPORA

 

-> Până astăzi s-au înregistrat 5.215 cazuri de infectare cu noul coronavirus printre românii din Diaspora, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. Cifrele AICI.

-> Gabriel Polteana, un român în vârstă de 38 de ani, este pe cale să-și piardă casa în care locuiește după ce a vrut să vină în ajutor muncitorilor care dormeau pe străzi în Spania. Povestea pe larg AICI.

-> Tinerii din România vor să plece la studii în străinătate în ciuda pandemiei de COVID și a Brexit-ului. Interesul pentru aceste studii se menține la fel de ridicat ca în anii anteriori, Marea Britanie fiind principala destinație externă de studiu. Detalii AICI.

-> Grupul de escroci a fost demascat de o echipă de jurnalişti din Praga. Românii pretindeau că sunt surzi şi adună bani în scopuri caritabile. Mai multe informații AICI.

-> Un anchetator ce făcea cercetări asupra tragediei care a avut loc în iulie 2018 în staţiunea balneară greacă Mati, unde 102 persoane au murit într-un incendiu, a fost supus presiunilor pentru "a îngropa dovezi", a informat în acest sfârşit de săptămână cotidianul Kathimerini. Detalii

-> Calvarul lucrătorilor sezonieri în ferme din Spania, Franţa sau Germania este descris într-o amplă anchetă jurnalistică realizată de patru dintre cele mai prestigioase publicaţii ai căror reporteri au intervievat zeci de angajaţi sezonieri de pe continent. Ancheta pe larg AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel