Știrile zilei, 08 august. Nu rata cele mai importante informații de astăzi, pe scurt

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Știrile zilei, 08 august. ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în a prima parte a zilei. 

-> Autoritățile au raportat 1.145 de cazuri noi de coronavirus în România, bilanțul total al infecțiilor urcând la 61.786. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de la ultima raportare și până acum au fost înregistrate 41 de decese, patru dintre victime neavând și alte boli. Cifrele COMPLETE AICI.

-> Jandarmeria Capitalei a anunţat încă de câteva zile că sunt anunţate evenimente în weekend la care este posibil să participe un public numeros, motiv pentru care agenţii vor fi prezenţi la aceste manifestaţii din spaţiul public, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică. Duminică este programată înmormântarea lui Emi Pian, la care vor sunt prezente echipaje ale Jandarmeriei şi Poliţiei Rutiere, pentru a se putea menţine ordinea. DETALII AICI.

-> Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, într-o postare pe Facebook, că Ministerul de Interne nu este o ”instituţie de spectacol”, susţinând că ministrul Marcel Vela este ”avid de imagine cu orice preţ”. Declarația completă AICI.

-> „Blocăm străzi, oprim tot ce miscă, păzim ţiganii să nu fie brutalizaţi ... de când ne-am transformat în firma de pază a ţiganilor? De ce toată această desfăşurare de forţe pentru protecţia scursurilor societăţii? Protecţie plătită din banii oamenilor care azi dimineaţă s-au trezit să plece la muncă”. Aşa îşi începe un „mascat”, scrisoarea de revoltă faţă de modul în care Poliţia a acţionat la priveghiul lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu. Scrisoarea AICI.

-> Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a precizat că tânărul din judeţul Dâmboviţa confirmat cu Covid-19 a venit la Costineşti cu un autocar în care se aflau 40 de elevi şi studenţi. Mai multe informații AICI.

-> Protest de comemorare a violentețelor din 10 august, în Piața Victoriei, în această seară. În ciuda restrițiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, oamenii și-au dat întânire în fața Guvernului, unde vor protesta față de clasa politică care nu a luat măsuri pentru a-i pedepsi pe cei vinovați de abuzurile din 10 august 2018. Informații AICI.

 

Știri relevante cu și despre românii din Diaspora

 

-> Un număr de 5.626 de români din afara ţării au fost confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, anunţă, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Cifrele complete AICI.

-> Italia a început testarea pe autostradă a românilor care vin cu autocarele și microbuzele. Mai multe informații și VIDEO AICI.

-> Monica C., tânăra însărcinată în 25 de săptămâni care a murit ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, mai avea acasă doi copii. Povestea completă AICI.

-> România încă este considerată o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic, în ce priveşte cazurile de coronavirus, astfel că Italia a hotărât ca persoanele care merg din ţara noastră la ei să stea mai întâi în izolare la domiciliu. Care este procedura. DETALII AICI

-> O româncă stabilită în Italia, a fost judecată în regim de urgență și condamnată la un an de închisoare, după ce a furat parfumuri și haine în valoare de 1.200 de euro. Mai multe detalii AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel