Știrile amiezii, 9 octombrie: Rămâi conectat cu cele mai importante evenimente

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Rămâi conectat cu cele mai importante știri ale zilei. Știri Diaspora își prezintă o selecție a evenimentelor de astăzi. 

- Madridul a intrat în STARE DE ALERTĂ. Se revine la RESTRICȚII. Sanchez: „Trebuie să protejăm sănătatea publică ACUM”: Pedro Sánchez îi comunică lui Isabel Díaz Ayuso că impune starea de alertă de la Madrid.

- Bilanț coronavirus România 9 octombrie: Un nou record al numărului de îmbolnăviri. Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de  pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  

- Caz ȘOCANT în Italia: Bătrân, SEDUS și UCIS de o ROMÂNCĂ: „L-a răpit, drogat și omorât într-o pădure!”. O româncă a fost reținută ieri seară, în Italia, fiind acuzată de omor și jaf în cazul pensionarului Damiano Oriolo, în vârstă de 78 de ani, care a dispărut misterios din Cosenza la 6 aprilie 2017.

- Iohannis a vorbit despre NOI RESTRICȚII. Se instituie sau nu Starea de URGENȚĂ? Președintele Klaus Iohannis a vizitat, azi, Institutul Național de Sănătate Publică, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele zile. 

Fizicianul român care a lucrat cu câștigătorul premiului Nobel: „Penrose are o teorie că Universul s-ar naște și ar muri continuu”

- Halucinant: Un român a înscenat dispariţia copiilor săi ca să nu plece cu mama lor în Austria. Doi copii de opt şi zece ani, despre care se ştia că au dispărut într-o noapte din camera în care dormeau, au fost căutați de zeci de polițiști. În final, s-a dovedit că tatăl a înscenat dispariţia copiilor pentru a o împiedica pe mama lor să îi ia înapoi în Austria.

- Spania. Un român, a violat o prietenă, pentru un împrumut: Trebuie să faci ce-ți spun eu. Culcă-te cu mine. Un român este judecat, deoarece în anul 2018  a violat o prietenă, care venise la el acasă ca să împrumute nişte bani.

- Austria. Un român a furat papuci și batiste de peste 1.000 de euro. Un român în vârstă de 37 de ani a furat bunuri  în valoare de 1.000 de euro, într-o singură zi. Acesta a furat genți, parfumuri dar și papuci și mai multe batiste.

- Sclavie la o fermă cu angajați români. Un bărbat obliga și minori să muncească pentru el. Un bărbat de 60 de ani, acuzat că exploata prin supunere la muncă forțată, persoane sărace, între care și un copil, a fost reținut în urma unor percheziții făcute de polițiști și procurori DIICOT. 

- Un român a murit și alţi cinci au fost răniți într-un accident cumplit. Un bărbat a murit și cinci persoane au fost duse la spital, în noaptea de miercuri spre joi, în urma impactului dintre două mașini, în Slatina, în zona Podului Olt.

- Virusolog spaniol: Măștile și distanțarea socială ar putea fi necesare doi ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel