Tiramisu la pahar. Rețeta rapidă, gata în 10 minute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
tiramisu_la_pahar
tiramisu_la_pahar

Tiramisu la pahar este o varianta rapidă și simplă. Este gata în 10 minute și-l poți servi după ce sta la rece vreo 60 de minute.

Aveți nevoie de 4 oua; 6 linguri rase de zahăr tos; 4 linguri de lapte; 300 g de mascarpone; 200 ml de frișcă lichidă; 1 ceașcă de cafea concentrată (se poate și ness - îndulcită ușor); 2 lingurițe esență de rom și amaretto; 25 pișcoturi de șampanie; pudră de cacao, boabe de cafea și boabe de afine pentru ornat.

Mixați bine ouăle întregi cu zahărul, până se albesc și zaharul este complet dizolvat. Adăugați lapte și amestecați bine. Pune vasul într-o cratiță cu apă pe foc și continuați să mixați încă câteva minute, după ce apa începe să clocotească. Crema de ouă trebuie să devină consistentă ca o smântână, apoi lăsați-o la răcit. Adăugați în crema rece de ouă câte o lingură de mascarpone și bateți bine după fiecare. La final, bateți frișca și adăugați-o în crema de bază. Adăugați esență de rom și amaretto.

Lăsați crema 10-15 minute la rece, timp în care pregătiți paharele și piscoturile. Preparați cafeaua și adăugați și în aceasta o lingură de amaretto. Înmuiați repede câte unul, două pișcoturi în cafea și puneți-le în fiecare pahar. Puneți o lingură sau două de cremă și pudrați cu un strat de cacao, apoi din nou câte unul sau doua pișcoturi înmuiate în cafea și cremă, până terminați și pișcoturile, și crema. La final, pudrați cu cacao (sau ness) și decorați. Lăsași paharele la rece cel puțin o oră, apoi puteți să vă bucurați de gustul perfect pe care-l are tiramisu rapid la pahar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel