Consumați prea multă cafea? Iată cu ce probleme de sănătate vă puteți confrunta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
cafea_aromata
cafea_aromata

Cafeaua este preferată de multe persoane, însă este important de știut cum, când și în ce cantități trebuie consumată, astfel încât să nu avem parte de efecte secundare neplăcute. 

Cafeaua se regăsește în ritualul de zi cu zi al majorității oamenilor. Este aromată, are un gust intens și ne ajută să simțim că avem energie. Dar câtă cafea putem bea zilnic fără să întâmpinăm probleme legate de sănătate .

Nutriționiștii recomandă limitarea la maxim 4 cești pe zi. Fiecare cană de cafea conține aproximativ 80 de miligrame de cofeină. Dacă trecem pragul de 4 cafele pe zi, efectele secundare nu vor întârzia să apară. Printre acestea, se numără: dureri de cap, insomnie, stări de nervozitate, iritabilitate, urinare frecventă sau inabilitatea de a controla urinarea, bătăi accelerate ale inimii, tremur muscular. De asemenea, nu trebuie să consumăm cafea după ora 16:00, deoarece cofeina rămâne în corp timp de aproximativ 7-8 ore. Așadar, e important să nu mai consumăm cafea după ora 16:00, dacă dorim să avem parte de odihnă și un somn liniștit. Unele suplimente alimentare pe bază de plante pot interacționa cu cofeina, creând probleme de sănătate. 

Numeroase studii au arătat că tulburările comportamentale şi emoţionale, precum anxietatea, depresia, neliniştea, nervozitatea sau iritabilitatea, pot fi declanşate de consumul exagerat de cafea. Mulţi dintre noi încercăm să tratăm durerea de cap cu o ceaşcă mare de cafea neagră. Uneori, chiar are efect! Cafeina chiar este un ingredient des utilizat în compoziţia analgezicelor. Dacă însă facem excese, durerea de cap se poate transforma într-o migrenă ce persistă pe toată durata zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel