TIR care transporta material exploziv, accident terifiant: Cel puțin 17 morți şi 59 de răniți - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ucraina. O explozie puternică a ucis trei persoane la o fabrică de praf de pușcă destinată producerii de sisteme de apărare aeriană / Foto: ILUSTRATIV
Ucraina. O explozie puternică a ucis trei persoane la o fabrică de praf de pușcă destinată producerii de sisteme de apărare aeriană / Foto: ILUSTRATIV

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 au fost rănite joi în explozia care a devastat o parte a unui oraş din vestul Ghanei, cauzată de un accident implicând un camion care transporta material exploziv destinat unei mine, a indicat guvernul în cursul nopţii, notează AFP.

Explozia s-a produs joi în jurul prânzului în Appiatse, nu departe de Bogoso, un oraş minier din Regiunea de Vest, la aproximativ 300 de kilometri vest de Accra, capitala acestei ţări vest-africane bogate în resurse miniere.

Potrivit primelor elemente, este "un accident, implicând un camion care transporta materiale explozive pentru o companie minieră, o motocicletă şi un al treilea vehicul, care a avut loc în apropierea unui transformator electric şi a condus la explozie", a indicat ministrul informaţiei, Kojo Oppong-Nkrumah. într-un comunicat emis în noaptea de joi spre vineri.

„La orele 17.00 (16.00 GMT), un total de 17 persoane au fost, din păcate, confirmate moarte, iar 59 de persoane rănite au fost salvate", a adăugat ministrul.

 

 

Toate spitalele din apropiere sunt mobilizate pentru a trata răniţii



Din cele 59 de persoane rănite, 42 primesc în prezent îngrijiri în centre de sănătate şi "unele sunt în stare critică", a precizat ministrul.

Toate spitalele din apropiere sunt mobilizate pentru a trata răniţii, iar un plan de evacuare a fost activat pentru a-i transporta pe cei aflaţi în stare critică la unităţi medicale din Accra, astfel încât să poată primi îngrijiri, a afirmat guvernul.

„Pentru a evita a doua explozie, o echipă comună de experţi în explozii din partea poliţiei şi armatei a fost desfăşurată pentru a examina situaţia şi a pune în aplicare măsuri de securitate”, potrivit comunicatului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel