Tineri români, arestați în MAREA BRITANIE. Furau din bancomate ca în DESENELE ANIMATE

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi tineri români ai fost găsiți vinovați de magistrații din Marea Britanie pentru furturi din Bancomate. Aceștia au sustras peste 35.000 de lire sterline, aruncând, literalmente, bancomatele în aer, folosind TNT.

Doi tineri români care au aruncat în aer mai multe bancomate folosind TNT, după care au încercat să fugă din Marea Britanie au fost găsiți vinovați de magistrații din Canterbury Crown Court, relatează publicația Kent Online. Cei doi români, de 27, respectiv 30 de ani, au scos din aparatele bancare în jur de 35.000 de lire sterline folosind explozibil foarte periculos. Atacurile au avut loc în lunile ianuarie-februarie ale acestui an, fiind vizate bancomate Barclays, Tesco și Sainsbury.

Victor Coseru, de 27 de ani, și Gică-Fanică Radu, 30 de ani, au fost arestați lângă Ashford, în timp ce voiau să părăsească țara. Amandoi au fost găsiți vinovați de conspirație la detonarea de explozibili la mai multe bancomate. Procurorul a spus că înregistrările telefonice i-au legat în mod clar pe ambii bărbați, care locuiau la aceeași adresă Ashford, în perioada atacurilor, de infracțiunile amintite. Acesta a evidențiat mesaje Whatsapp între Radu și „cumnatul său” în care aceștia discutau despre explozibili.

Pe hainele și pe mâinile lui Coșeru s-au descoperit urme de TNT, iar judecătorul a spus că există probe copleșitoare împotriva celor doi: „Ceea ce utilizați erau materiale asociate cu războiul și rachetele”, a spus magistratul. Acesta a afirmat în instanță nu a avut niciun rol în cele cinci raiduri, în timp ce Radu a recunoscut furtul, dar a refuzat să recunoască faptul că a folosit explozibili.

Radu a mai fost condamnat pentru o infracțiune similară, însă de această dată spune că a fost doar șofer pentru alți infractori pe care i-a numit Sanu, Misha și „Indianul”. El a susținut că aceștia au dat lovitura asupra a  patru bancomate în Buckinghamshire, la începutul acestui an și apoi unul în Kennington, pe 7 februarie. El a spus curții că nu a folosit exploziv și că în mesajele găsite de polițiști în telefonul lui , acesta vorbea despre „implanturi de silicon pentru amanta lui” și nu la explozibili, ceea ce a determinat un schimb neobișnuit cu procurorul.

„Nu ai vorbi despre implanturi mamare pentru amanta ta cu cumnatul tău. Vorbești despre moale, greu și greutăți și spui că este vorba despre implanturi mamare pentru amanta ta. Ești căsătorit, iar aceasta este o discuție cu cumnatul tău? Fratele soției tale?“ Îl întreabă procurorul pe Radu. „Da“, a răspuns senin Radu. 

Ambii bărbați au fost găsiți în unanimitate vinovați și vor fi condamnați vineri, 27 septembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel