Timmermans: "Kovesi, un jurist de calitate. E important să îşi susţină candidatura"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Frans Timmermans Facebook
Frans Timmermans Facebook

Laura Codruţa Kovesi are în continuare parte de susţinere de la Bruxelles. Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat că fosta şefă a DNA este o juristă de calitate, pe care o admiră pentru curajul său.

Frans Timmermans susţine că poziţia Comisiei Europene nu s-a schimbat în privinţa Laurei Codruţa Kovesi şi a reiterat faptul că este preferata Parlamentului European în cursa sa pentru funcţia de procuror-şef european.

"Comisia Europeană a fost cât se poate de clară de mai multe ori deja. Doamna Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror european. Am avut ocazia să lucrez cu doamna Kovesi timp de mai mulţi ani. Ştiu că este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admir pentru curajul său", a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Frans Timmemans a mai spus că este important ca Laura Codruţa Kovesi să îşi poată prezenta candidatura, reiterând că a dsicutat şi cu Guvernul român despre poziţia Comisiei Europene în această speţă.

"Iar în ceea ce priveşte Comisia, este important ca ea să poată să îşi prezinte candidatura, să poată fi candidată, astfel încât instituţiile europene să poată lua o decizie cunoscând foarte bine situaţia candidaţilor. Ne-am exprimat foarte clar această poziţie şi în discuţiile cu autorităţile române", a mai declarat Frans Timmermans, într-o conferință de presă la sediul Comisiei.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a transmis astăzi un avertisment dur la adresa puterii de la Bucureşti să nu dea ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel