Timișoara în carantină. Scandal în oraș. PNL acuză că a fost adoptată soluția cea mai comodă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
dominic_fritz
dominic_fritz

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, a declarat, sâmbătă, după anunţarea deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) de a carantina Timişoara, că "a câştigat soluţia minimului efort" pentru administraţia municipiului.

"Am propus o abordare inteligentă a gestionarii pandemiei COVID-19, însă azi în CJSU Timiş a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia Timişoarei: carantina municipiului şi a zonei periurbane. Solicit primarului Timişoarei un plan coerent de măsuri anti-COVID, bazat pe indicatori şi cifre, care să completeze carantina formală, cu speranţa că sutele de mii de cetăţeni afectaţi vor avea parte şi de altceva în afară de restricţii înmulţite şi înăsprite. În aşteptarea planului din partea persoanelor responsabile, mă voi adresa deopotrivă Ministerului Sănătăţii pentru alocarea unui număr suplimentar de vaccinuri şi Ministerului Economiei, pentru o compensaţie atât de necesară operatorilor economici distruşi financiar de restricţii şi închideri obligatorii", a afirmat Alin Nica, într-o postare pe Facebook.

Timișoara în carantină. Alte patru comune din apropiere, același "tratament"



Municipiul Timişoara şi patru comune periurbane vor intra în carantină, de le miezul nopţii de duminică spre luni, din cauza ratei mari de infectare cu SARS-CoV-2.

Potrivit Prefecturii Timiş, după analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi a specialiştilor în cadrul CJSU Timiş, s-a decis instituirea carantinei începând cu data de 8 martie, ora 00,00, pe raza municipiului Timişoara şi a comunelor Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc şi Dumbrăviţa, pentru o perioadă de 14 zile.

Se vor aplica o serie de măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zona menţionată sau doar o tranzitează. Aceste măsuri au ca scop prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel