Testele pentru vaccinul Covid-19, suspendate de AstraZeneca. Ce a pățit un voluntar participant la studiu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vaccin_covid_vaccin
vaccin_covid_vaccin

Una dintre marile companii farmaceutice participante la găsirea unui tratament pentru Covid-19 a anunțat că și-a suspendat testele pentru vaccinul anti-coronavirus.

Gigantul AstraZeneca a emis un comunicat în care anunță o pauză temporară la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva SARS-CoV-2. Măsura decidenților din companie a fost luată după apariţia unei boli neexplicate la un participant în acest studiu, scrie CNN.

Aceasta este o măsură de precauție standard în studiile cu acest tratament, menită să asigure că vaccinurile experimentale nu provoacă reacții grave în rândul participanților. ”În cadrul studiilor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent”, a declarat biroul de presă al companiei AstraZeneca.

”Lucrăm pentru a accelera revizuirea acestei probleme”

 

În această perioadă extrem de complicată pentru omenire, care caută cu disperare un vaccin eficient anti Covid-19, compania AstraZeneca își testează tratamentul, numit ”vaccinul Oxford”, care a fost dezvoltat împreună cu Universitatea Britanică din Oxford, în Statele Unite, precum și în Marea Britanie, America Latină, Asia, Europa și Africa. ”Aceasta este o acțiune de rutină care trebuie să aibă loc ori de câte ori există o boală potențial inexplicabilă într-unul dintre studii, în timp ce este investigată. Vrem să ne asigurăm că menținem integritatea studiilor”, se adaugă în comunicatul companiei farmaceutice.

De asemenea, reprezentanții gigantului medical mai spun că, în studii mari, cum este acesta, pot apărea cazuri în care alte boli să rezulte din administrarea vaccinurilor. ”În studiile mari, bolile pot apărea în diferite faze, dar trebuie verificate independent pentru a verifica cu atenție acest lucru. Lucrăm pentru a accelera revizuirea acestei probleme și pentru a minimiza orice impact potențial asupra voluntarilor. Suntem dedicați siguranței participanților noștri și avem cele mai înalte standarde de conduită în încercările noastre”, mai afirmă reprezentanții AstraZeneca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel