Teodorovici, la ECOFIN. Cristian Diaconescu: "Nu daţi credit prostiei, ci TICĂLOŞIEI"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristian Diaconescu a comentat evenimentele de marţi de la ECOFIN, unde ministrul Eugen Teodorovici a fost pus la zid de miniştrii de Finanţe din UE pentru că ar fi vrut să amâne votul privind noua listă neagră a paradisurilor fiscale.

 Diaconescu susţine că este un moment straniu în care să te singularizezi ca ţară şi să mergi contra curentului.

"E interesant. În momente de inflexiune care ţin de proiectul ce priveşte statul de drept, principiile de funcţionare corecte şi egale la nivelul Uniunii Europene, românii sunt brusc pe contrasens. Nu au probleme în alte domenii. În alte domenii nu se evidenţiază prin a se singulariza. Au probleme în această zonă şi ca ţară, şi ca guvernare, şi ca reprezentanţi. Atâta putem. Deci, în momentul în care preşedinţia a avut un alt punct de vedere, l-au pus în bancă instantaneu. Miniştrii ECOFIN sunt foarte puternici în ţările lor, foarte argumentaţi politic. Am înţeles că Emiratele Arabe şi Omanul sunt adăugaţi pe listă. Ar fi nişte explicaţii", a explicat Cristian Diaconescu, la Realitatea TV.

 

C. Diaconescu: "Nu daţi credit prostiei, ci ticăloşiei"

 

Fostul ministru de Externe a mai precizat că Eugen Teodorovici nu avea cum să nu ştie cum va fi privit gestul său de către oficialii de la Bruxelles, cu atât mai mult pe această chestiune privind zonele negre ale economiei.

"Liste privind paradisuri fiscale, liste privind zone din care se face evaziune... foarte interesant unde s-a găsit să se singularizeze reprezentantul României. Aici ar fi trebuit să fie cât se poate de prudent şi să meargă cu curentul pentru că ar fi trebuit să ştie, sunt convins că ştie. Nu daţi credit prostiei, daţi mult mai mult credit ticăloşiei. Se ştia cum merge... Ideea de a te pune împotriva curentului pentru aşa ceva, este o chestie extrem de stranie", a mai declarat fostul ministru de Externe la Realitatea TV.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel