Teodorovici EXULTĂ după ce a fost numit interimar la Fonduri Europene: "Back in business!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a avut o prima reacție, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a Ministrului Finanțelor ca ministru interimar al Fondurilor Europene.

"Back in business.

Revin, chiar și numai pentru o perioadă de interimat, la ministerul pe care cu mândrie spun că l-am creat și coordonat într-o perioadă când România părea că nu mai are vreo șansă și că a eșuat în privința utilizării fondurilor europene atât de necesare dezvoltării.

În acest caz, aș spune că repetiția nu este "mama învățăturii", ci este ..."sora progresului".

Începând din anul 2013, în mandatul meu de ministru al Fondurilor Europene de 2 ani și 3 luni, România nu doar că a recuperat decalajul enorm față de statele europene, nu doar că a obținut venituri la bugetul național de peste 7 miliarde de euro, dar a reușit o performanță unică - cea mai mare creștere, de peste 300 %, a ratei de absorbție a fondurilor europene, validată la nivelul celor 28 de state membre.

Și să vedem ce se poate face în 45 de zile și.....44 de nopți. Așadar vă aștept alături de mine pe toți cei care și vreți, și puteți!", a scris Eugen Teodorovici pe pagina sa oficială de Facebook.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretele de numire a minștrilor interimari pentru cele trei ministere lăsate vacante de Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero. Potrivit unui comunicat emis de Adminsitraţia Prezidenţială, preşedintele ţării ia act de demisiile celor trei miniştri şi acceptă propunerile de miniştri interimari trimise de Guvern.

Astfel, Ana Birchall a fost desemnată ministru al justiției, interimar, Eugen Teodorovici va fi şi el minsitru interimar al fondurilor europene, iar Ștefan-Radu Oprea va fi ministru pentru românii de pretutindeni, intermar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel