Tentativă de înșelătorie cu premii false. Sunt vizați clienții Profi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O nouă tentativă de fraudă se propagă zilele acestea pe social media sau aplicații de mesagerie, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică. Sunt vizați clienții Profi.

DNSC atrage atenția asupra unui nou caz de tentativă de fraudă, în care infractorii cibernetici promovează capcane promoționale folosindu-se de identitatea vizuală a unor companii.

În în ultimele zile sunt vizați clienții Profi.

Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile pe social media sau aplicații de mesagerie mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.

„Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic”, atrage atenția DNSC.

Tentativă de înșelătorie cu premii false

 

Ce au de făcut oamenii:

- Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a face click! Fii atent totodată la domeniul site-ului pe care te afli, înainte de a lua orice decizie. În acest caz, potențiala victimă era redirecționată către o pagină de pe site-ul pectarezhoch[.]gq, care evident nu este un canal oficial de comunicare al Profi

- Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri

- Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau [email protected].

- Fii atent la corectitudinea textului în limba română, pentru că atacatorii se folosesc de instrumente de traducere automată.

(sursa: Mediafax)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel