Tenis. Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea la Australian Open

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Emma Răducanu este aptă pentru Wimbledon. Refugiații ucraineni din Londra vor primi bilete gratis
Emma Răducanu este aptă pentru Wimbledon. Refugiații ucraineni din Londra vor primi bilete gratis

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, numărul 18 mondial, s-a oprit în turul al doilea al turneului Australian Open, fiind învinsă în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-3, de Danka Kovinic din Muntenegru, într-o partidă disputată joi la Melbourne.

Răducanu, campioana de la US Open, a comis multe erori, având probleme în special la serviciu, scrie Agerpres. Britanica a început foarte bine meciul şi a condus cu 3-0, dar apoi a pierdut cinci ghemuri la rând şi primul set cu 4-6. Răducanu (19 ani) a condus şi în debutul actului secund (2-0), dar a fost egalată apoi, 4-4, reuşind să încline balanţa pe (6-4) final şi să egaleze situaţia la seturi. În decisiv, Emma şi-a pierdut serviciul de două ori şi nu a mai reuşit să revină, cedând cu 3-6.

Emma Răducanu, care a avut nevoie de intervenţia medicului din cauza unor bătături la mâna dreaptă, a comis 39 de erori neforţate (35 pentru Kovinic), având mai puţine lovituri direct câştigătoare decât adversara (27-40).

Kovinic, ocupanta locului 98 în clasamentul WTA, o va avea ca adversară în turul următor pe câştigătoarea întâlnirii dintre Simona Halep (15 WTA) sau pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (83 WTA).

Răducanu a uluit lumea tenisului profesionist în 2021, când a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câştigat un titlu de Grand Slam, la US Open.

Jucătoarea al cărei tată este român reuşise să treacă în primul tur, cu 6-0, 2-6, 6-1, americanca Sloane Stephens

La începutul acestui an, Emma Răducanu a fost decorată de regina Elisabeta a II-a cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel