Tehnologia 5G NU va mai permite INTERCEPTAREA convorbirilor INFRACTORILOR. Avertismentul UE

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Noul șef al Europol, Catherine de Bolle atrage atenția că odată cu implementarea tehnologiei 5G, infractorii nu vor mai putea fi interceptați și urmăriți prin intermediul telefoanelor mobile, relatează Reuters. 

Agențiile europene de aplicare a legii nu vor mai putea accesa dispozitivele mobile ale criminalilor prin lansarea tehnologiei 5G, a declarat noul șef al Europol pentru Reuters.

Catherine De Bolle spune că statele membre UE nu dispun încă de reglementări interne sau de tehnologie pentru a umple golurile de care se va lovi poliția în momentul în care se va abandona rețeaua 4G.

"Este unul dintre instrumentele cele mai importante de investigare pe care le dețin polițiștii și serviciile, așa că avem nevoie de acest lucru în viitor", a spus ea într-un interviu, dând exemplul localizării unui copil răpit.

Autoritățile europene au acum posibilitatea de a asculta și de a urmări infractori folosind dispozitive de comunicații mobile în rețeaua 4G, dar "nu vor mai putea fi folosite în rețeaua 5G", a spus De Bolle. Ea a declarat că agențiile europene de aplicare a legii au fost chemate la discuții cu privire la tranziția spre 5G prea târziu.

Asta înseamnă că oficialii sunt acum forțați să caute modalități de a limita daunele pentru momentul când poliția nu va mai beneficia de capacitățile critice de supraveghere în conformitate cu 5G.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel