Tartă franțuzească de lămâie. Un desert parfumat, care se face rapid și ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă franțuzească de lămâie. Un desert parfumat, care se face rapid și ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente
Tartă franțuzească de lămâie. Un desert parfumat, care se face rapid și ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente

Tarta franțuzească de lămâie este un desert pufos, umed, moale și aromat. Glazura de lămâie îi oferă o coajă crocantă și rafinată. Pe scurt, trebuie neapărat să savurați acest desert minunat și să vă bucurați de fiecare notă a ei. Sățioasă și delicată, tarta arată ca o mica capodoperă de patiserie.

Desertul este foarte simplu de preparat. Trebuie doar să combinați toate ingredientele uscate, mixați ouăle și zahărul și desertul va fi gata de băgat în cuptor. În plus, cantitățile ingredientelor de care aveți nevoie sunt ușor de reținut, deoarece sunt întotdeauna în cantității egale! Prepară acest desert pentru o cină cu prietenii pentru a-i încânta cu abilitățile tale culinare.

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

pentru aluat:

120 grame de unt moale

120 grame de zahăr, 

120 grame de făină, 

2 ouă,  

2 lămâi, 

1 pliculeț praf de copt pentru prăjituri.

 

pentru glazură:

200 grame de zahăr pudră

10 ml suc de lămâie.

 

Tartă franțuzească de lămâie. Un desert parfumat, care se face rapid și ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente.  Rețeta pas cu pas

 

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o martiță cu diametrul de 20 cm cu hârtie specială, udă-o și stoarceți-o ca să adere mai bine de tavă. Dacă preferați, puteți presăra cu zahăr.  Lămâile se spală, se rad coaja, se stoarce și se filtrează sucul. 

Încercați și: Tartă cu fructe și iaurt fără coacere. O rețetă atât de simplă cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Iese grozavă!

 

Spargeți ouăle într-un castron mare și încăpător, adăugați zahărul și untul și amestecați-le până le transformați într-o cremă.  Veți încorpora mult aer și tarta va fi atât de moale.  Ulterior, în compoziția de ouă se adaugă făină și praful de copt, cernute în prealabil. Amestecam bine pentru a evita formarea cocoloașelor, apoi turnam zeama zi coaja de lămâie și uniformizam totul.

Vă sugerăm și: Plăcintă cu mere, gata în 10 minute. Este cel mai bun desert pe care l-am mâncat vreodată

 

Turnați amestecul în formă și coaceți-l timp de 20 de minute. Faceți testul cu scobitoarea. Dacă tarta este încă umedă în interior, continuați să o gătiți încă 5 minute pe raftul cel mai de jos al cuptorului. Când este gata, scoateți tava din cuptor și lăsați desertul să se răcească complet.

 

Vedeți și. Tartă cu mere și ciocolată, moale ca un nor. Un desert senzațional, gata în 5 minute

Între timp, pregătiți glazura amestecând energic zahărul pudră cu sucul de lămâie. Adăugați puțină apă fierbinte dacă este necesar pentru a o face mai fluidă. Apoi decorați suprafața desertului cu această glazură. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel