Tartă cu mere în 3 straturi. Delicioasă, super moale și cu doar 160 de calorii. Un desert fabulos cu ingredientele din cămară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă cu mere în 3 straturi. Delicioasă, super moale și doar cu 160 de calorii 
Tartă cu mere în 3 straturi. Delicioasă, super moale și doar cu 160 de calorii 

O tartă cu mere care concurează cu plăcinta cu iaurt cu mere. Moale și cremoasă, tarta este un desert sănătos, dar, în același timp, sățios. Umplutura care conține merele caramelizate va îmbogăți cu un gust delicios această tartă. Cu siguranță, va deveni desertul preferat al familiei.

 

 

Tartă cu mere în 3 straturi. Delicioasă, super moale și doar cu 160 de calorii 

Ingrediente pentru blat:

3 gălbenușuri, 

200 de grame de făină,

vanilie,

40 de grame de îndulcitor cu stevia pentru glazură,

70 ml de unt topit.

 

Ingrediente pentru merele caramelizate:

15 ml suc de lămâie,

20 de grame de îndulcitor cu stevia,

3 mere,

5 gr amidon de porumb

 

Ingrediente pentru umplutură:

3 albușuri,

500 gr iaurt grecesc,

vanilie,

30 g amidon de porumb,

65 de grame de îndulcitor cu stevia.

 

 

Tartă cu mere în 3 straturi. Delicioasă, super moale și doar cu 160 de calorii. Pașii care trebuie urmați

 

Separați gălbenușurile de albușuri. În vasul cu gălbenușuri se adaugă îndulcitorul și u praf de sare. Mixăm compoziția cu un tel de mână, iar apoi adăugăm vanilia și untul. Continuăm să amestecăm, iar apoi adăugăm praful de copt și făina, cernute anterior.

Încercați și. Tartă cu fructe și iaurt fără coacere. O rețetă atât de simplă cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Iese grozavă!

 

Continuăm să amestecăm ingredientele cu o lingură și apoi le frământăm cu mâinile. După ce obținem un aluat elastic, punem  1/3 din el la congelator.

Cu aluatul rămas facem baza tartei, folosind o tavă de copt cu dimensiunile 25x20x6 centimetri, tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei. Dăm baza tartei la frigider pentru 20 de minute.

 

Puteți prepara și: Plăcintă cu mere, gata în 10 minute. Este cel mai bun desert pe care l-am mâncat vreodată

 

Acum e timpul să ne ocupăm de mere.  Fructele se curăță de coajă, se scoate miezul și se taie cubulețe. Acestea se pun într-o cratiță împreună cu sucul de lămâie, îndulcitorul și amidonul de porumb. Le gătim timp de 10 minute. Lăsați-le să se răcească la l temperatura camerei.

Umplutura se face în felul următor: într-un bol de pune vanilia, iaurtul și amidonul de porumb. Cu un tel de mână amestecăm energic toate ingredientele. Când obținem o cremă cu consistenta potrivită, batem albușurile spumă, împreuna cu un praf de sare și le adăugăm în amestecul preparat anterior. Continuam să mixăm compoziția cu telul electric, adăugând îndulcitorul.

Vă sugerăm și: Tartă franțuzească de lămâie. Un desert parfumat, care se face rapid și ușor. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente

 

La sfârșit, scoatem baza tartei din frigider și așezăm deasupra merele caramelizate. Apoi punem un strat din crema proaspăt făcută. la final, luam sfertul de aluat, pe care l-am ținut în congelator, și îl radem peste suprafața tartei. Nu ne rămâne doar să transferăm tarta într-un cuptor încălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. Când este gata, adăugați un strop de zahăr pudră, după ce l-ați lăsat-o să se răcească la temperatura camerei. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel