Ţările de Jos: Un individ condamnat la 4 ani de închisoare pentru focuri de armă împotriva ambasadei saudite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Justiţia olandeză a condamnat vineri un bărbat la patru ani de închisoare pentru că a tras mai multe focuri de armă în direcţia ambasadei Arabiei Saudite la Haga anul trecut, afirmând în acelaşi timp că nu a avut niciun motiv terorist, notează AFP.

La 12 noiembrie 2020, Mohamed A., 41 de ani, a tras de 29 de ori asupra ambasadei, situată în apropierea centrului oraşului, cu un pistol de tip Glock, fără a răni pe nimeni.

Focurile de armă au lăsat mai multe găuri de gloanţe în pereţii clădirii.

"Instanţa îl condamnă (...) la patru ani de închisoare", au făcut cunoscut într-un comunicat judecătorii unui tribunal districtual din Haga. Judecătorii au considerat, însă, că nu a avut niciun mobil terorist, spre deosebire de procurori.

"Era nemulţumit de felul în care ambasada saudită a gestionat dorinţa lui profundă de a călători la Mecca şi Medina", au declarat judecătorii, adăugând că suferea de probleme psihologice.

"A fost la ambasadă de mai multe ori pentru a încerca să obţină o viză", au subliniat judecătorii, "şi mai degradase anterior clădirea".

Instanţa nu consideră, aşadar, "că suspectul a acţionat dintr-un motiv terorist", au concluzionat judecătorii.

Atacul armat a avut loc la o zi după ce o bombă a explodat în oraşul saudit Jeddah, în timpul unei ceremonii de comemorare a armistiţiului de la 11 noiembrie 1918, la care participau diplomaţi străini.

Poliţia olandeză a încercat iniţial să stabilească dacă cele două incidente au avut legătură, reaminteşte France Presse, titrează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel