Tăriceanu: "Turiştii uzează MOCHETA din Parlament. Nu mai vreau să văd PELERINAJ prin sală"

Andreea Cosma / 1 apr 2019, 13:28 Salveaza PDF Comentarii

"Turiştii uzează mocheta din Parlament". Asta s-a numărat printre priorităţile aleşilor din Senat, la ședința Biroului Permanent al Senatului din 18 martie.

Potrivit stenogramelor din şedinţă, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat deranjat de "pelerinajul permanent" din sală. 

"Părerea mea este că vizita acestor grupuri de vizitatori în timpul ședințelor are darul să tot perturbe derularea ședinței, mai ales că vor să-și facă fotografii și așa mai departe, ceea ce în alte părți, în alte senate nu se întâmplă, vă spun foarte clar. (...) Nu vreau să mai văd pelerinajul care este permanent în sală", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la ședința Biroului Permanent al Senatului din 18 martie.

 

Tăriceanu: Afluxul de vizitatori duce la uzura covoarelor

 

O altă problemă pe care a invocat-o preşedintele Senatului este aceea a mochetei din instituţie, care este uzată din cauza afluxului de vizitatori.

"Doamna secretar general, vă întreb un lucru: v-ați gândit vreun moment că afluxul de vizitatori din Parlament va duce rapid la uzura tuturor covoarelor pe care se derulează parcursul vizitelor? Nu e numai costul problema. Interesați-vă dacă în România mai puteți să refaceți sau nu să refaceți, să fabricăm din nou covoarele de dimensiunile care sunt în Parlament. Pentru că, dacă nu, probabil că 27 nu, nu știu unde s-au făcut, nu sunt la curent cu lucrul ăsta, dar puneți-vă problema ce faceți când se uzează și o să arate rău și vor trebui înlocuite. Că mochetă exista și atunci și nu au pus mochetă din considerente de ordin estetic", a mai spus Tăriceanu.

Ca să fie în acord cu şeful Senatului, parlamentarul Cseke Attila a propus modelul Parlamentului European, "în care la uși stă câte un om, vine un consilier care vrea să-i transmită unui parlamentar ceva, îi dă materialul, respectivul se duce la parlamentar, îi înmânează sau îi spune: „Te rog frumos să ieși afară.” sau ”Ieșiți afară că vă caută cineva de la Cabinet", a spus Attila.

Paltul parlamentului este un obiectiv turistic care atrage în fiecare an mii de vizitatori.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy