Tăriceanu, IEȘIRE INCENDIARĂ: „Au ales să accepte FIRMITURI DE CIOLAN de la Dăncilă&Co“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu dă explicații în legtură cu faptul că ALDE nu ar mai avea voie să folosească sigla și denumirea aceasta.

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, reacționează față de informațiile apărute în legătură cu ilegitimitatea folosirii siglei și denumirii ALDE. El spune că partidul urmează să discute după alegerile prezidențiale despre o nouă siglă și o nouă denumire pentru a nu mai există confuzia cu ALDE european din care partidul nu mai face parte.

Călin Popescu Tăriceanu face aceste clarificări după ce deputatul Marian Cucșă a afirma că grupul ALDE a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înștiințează partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu că nu mai are voie să folosească numele și sigla formațiunii pentru că nu mai face parte din familia ALDE la nivel european.

Citește și: Partidul ALDE DISPARE: NU mai are voie să folosească NUMELE și SIGLA. „Este o bătaie de joc“

„În urma unor zvonuri false aruncate în spațiul public de anumiți foști membri ai ALDE care încearcă să își justifice trădarea, consider că este normal pentru toți colegii din partid să fac următoarele precizări despre sigla și denumirea partidului:

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților din România a decis dezafilierea de ALDE Europa după alegerile pentru Parlamentul European. Motivele acestei retrageri au fost: permanenta presiune făcută de lideri ai ALDE Europa pentru părăsirea alianței de guvernare cu PSD și pentru apropierea de USR-PLUS; lipsa de sprijin, sau chiar închiderea ochilor, în lupta împotriva abuzurilor din justiție și încălcarea drepturilor și libertăților cetățeanului; intenția, finalizată mai târziu, de diluare a ALDE Europa într-un grup european “progresist” unde s-a pierdut identitatea liberală“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook.

El spune că sigla și denumirea ALDE România sunt mărci înregistrate la OSIM, dar după alegerile prezidențiale vor fi schimbate, în urma unui congres.

„Eeste normal ca în momentul în care ALDE România a ales să părăsească grupul ALDE Europa să se pună problema unei identități proprii care să păstreze linia liberală a partidului și să evite orice confuzie. Acest lucru va trebui făcut într-un congres al partidului, congres care va avea loc după alegerile prezidențiale din această toamnă.

Nu există nici o solicitare oficială din partea conducerii ALDE Europa cu privire la acest aspect. Într-un schimb de mesaje pe care l-am avut cu președintele ALDE Europa am convenit ca problema numelui să fie soluționată pe cale amiabilă. Având în vedere realitatea politică de după decizia dezafilierii, este normal să fie nevoie de o clarificare în privința numelui.

Nu există un termen până la care trebuie făcută această schimbare așa că partidul poate participa la următoarele alegeri, locale și parlamentare din 2020, cu actuala siglă și actuala denumire“, a precizat Tăriceanu pe Facebook.

Călin Popescu Tăroceanu spune că informațiile potrivit cărora nu mai pot fi folosite sigla și denumirea ALDE sunt aruncate în spațiul public de cei care vor să destructureze partidul, pe care îi numește trdădători.

„Avem de a face cu un război împotriva ALDE, cu o încercare de destructurare a partidului, iar cei care sunt în spatele acestei acțiuni folosesc inclusiv dezinformări ca să-și îndeplinească scopul.

Îi îndemn pe cei care au ales să părăsească partidul și să accepte firimituri de ciolan de la dna Dăncilă&Co să nu-și mai îmbrace trădarea în motivații ideologice pentru că nu păcălesc pe nimeni.

Trădarea rămâne trădare indiferent cu cât parfum o dai“, a conchis Tăriceanu.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel