Partidul ALDE DISPARE: NU mai are voie să folosească NUMELE și SIGLA. „Este o bătaie de joc“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

ALDE Party a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înștiințează partidul lui Tăriceanu că nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului. Acest lucru ar putea avea consecințe grave asupra aleșilor.

Deputatul Marian Cucşa, vicepreşedinte naţional al ALDE şi preşedinte al ALDE Timiş, dezvăluie faptul că partidul european ALDE a înştiinţat ALDE România că nu mare voie să folosească numele şi sigla partidului.

Totodată, Cucșa solicită demisia actualei conduceri a ALDE şi organizarea de urgenţă a unui congres în care să se stabilească numele şi sigla partidului. În caz contrar, afirmă Cucşa, membrii ALDE vor fi obligaţi să candideze la localele din 2020 pe listele Pro România

 

„ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii...

De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înștiințează că ALDE România nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE internațional.

De când au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE România, au ținut-o ascunsă de membrii de partid și nu au luat nicio măsură pentru reglementarea situației...

De aici putem trage simplă concluzie că cei din conducere nu au avut și nu au nici cea mai mică intenție de a ține în viață partidul!

Conform legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri dacă sigla și denumirea partidului sunt în vigoare cu minim 6 luni înainte de dată alegerilor! Astfel, ALDE fiind în prezent într-o alianța electorală cu Ponta, schimbarea denumirii și siglei, ar afecta candidatura la prezidențiale!

Organizarea unui congres după alegerile prezidențiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea târzie! Singură varianta va fi că toți cei care vor să candideze la alegerile locale, să o facă din partea Pro România!!! Și așa ușor și subtil...ALDE va fi rapid înghițit de formațiunea lui Victor Ponta - fapt dorit clar de Ponta! Trist este însă că actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect și am considerat de cuviință să îi informez.

Modul în care acționează actuală conducere a partidului este o bătaie de joc la adresa tuturor aleșilor locali ALDE și a tuturor membrilor de partid care au investit timp și încredere în acest proiect de suflet și cu multe speranțe pentru electoratul liberal.

În ședința de astăzi, 18 septembrie 2019, am ridicat problema mai sus menționată și cei din conducere au recunoscut faptul că există această scrisoare dar nu au propus nici o soluție pentru salvarea proiectului politic!

Țînând cont de tot acest context la care se adaugă și managementul defectuos al partidului, solicit demisia de urgență a întregii conduceri ALDE România precum și organizarea unui congres în maxim două săptămâni, pentru schimbarea numelui și siglei partidului“, susține Marian Cucșa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel