Tăriceanu, despre statul românilor din Marea Britanie: Este deja rezolvat

Alexandru Nicolae |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a dat un răspuns cu privire la ce se va întâmpla cu românii care lucreză în Marea Britanie după Brexit.

Statutul românilor care lucrează în Marea Britanie este deja rezolvat pe agenda negocierilor pentru Brexit, a afirmat marţi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după întâlnirea cu negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, aflat în vizită la Bucureşti.

"Am constatat că unul dintre punctele la care România ţine foarte mult, cel privind statutul românilor din Marea Britanie, este deja unul rezolvat pe agenda negocierilor, cum este rezolvată problema tuturor cetăţenilor din ţările membre ale UE, precum şi a britanicilor care lucrează în celelalte ţări ale UE. Chestiunea negocierii financiare este, de asemenea încheiată", a spus Tăriceanu, la Senat.

"Vor urma patru acorduri pe domenii importante"

El a precizat că problemele care mai trebuie soluţionate în perspectiva Brexit vizează libera circulaţie şi Uniunea vamală.

"Rămân de asemenea în suspans problemele legate de libera circulaţie şi de Uniunea vamală, care sunt generate de dorinţa britanicilor de a nu reintroduce graniţa dintre Irlanda de Nord şi Irlanda, dar sigur care pune o serie de probleme pentru regulile comunitare şi de aceea încă rămâne de găsit o soluţie. Mă bucur că negociatorul şef a considerat că este important să informeze şi Parlamentele naţionale, având în vedere că pe lângă acordul de Brexit, vor urma patru acorduri pe domenii importante care vor reglementa diferite domenii - economic, cercetare ştiinţifică, apărare, securitate în perioada post - Brexit şi acele acorduri vor trebui să fie ratificate la nivel de Parlament naţional, de fiecare dintre ţările UE", a explicat Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel