Țara care are una dintre cele mai uimitoare pârtii de schi de pe Pământ: „Ninge incredibil!”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Țara care are una dintre cele mai uimitoare pârtii de schi de pe Pământ: „Ninge incredibil!” / Foto: Unsplash
Țara care are una dintre cele mai uimitoare pârtii de schi de pe Pământ: „Ninge incredibil!” / Foto: Unsplash

Canada este țara care adăpostește una dintre cele mai uimitoare pârtii de schi de pe Pământ. Situată într-o rară pădure tropicală temperată interioară, stațiunea Revelstoke din provincia Columbia Britanică se bucură de căderi masive de zăpadă, făcându-o un loc de joacă perfect pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Orașul de schi Revelstoke este faimos pentru recordul nord-american de zăpadă căzută într-un singur sezon - impresionanta măsură de 24 de metri în iarna 1971-1972. Revelstoke Mountain Resort, principala destinație de schi, se laudă cu 1000-1300 de centimetri de zăpadă în fiecare sezon, transformând pădurea tropicală într-un paradis alb.

Pădurile tropicale temperate interioare sunt rare și întâlnite în principal în sud-estul C.B., Siberia și estul Rusiei. Deși aceste ecosisteme sunt umede pe tot parcursul anului, în Revelstoke, majoritatea umidității cade sub formă de zăpadă.

"Pădurea de zăpadă este probabil cel mai potrivit cuvânt. Ninge incredibil", spune Christy Shaw, locuitor din Revelstoke, etnobotanist și co-creator al cărții "Povești din pădure: Reflecții despre o pădure tropicală temperată interioară".

Ce oferă Revelstoke pentru iubitorii de sporturi de iarnă?

 

1. Revelstoke Mountain Resort: O destinație superbă

 

Revelstoke Mountain Resort (RMR) nu doar că deține recordul nord-american pentru cea mai verticală pârtie de schi - 1713 metri, dar găzduiește și una dintre cele mai lungi pârtii de schi din lume, The Last Spike, întinzându-se pe 15 km pe flancul sudic al Muntelui Mackenzie. Cu 1000-1300 de centimetri de zăpadă în fiecare sezon, stațiunea oferă un paradis pentru iubitorii de praf de zăpadă.

Noutatea acestui sezon este mutarea școlii de schi în vârful gondolei și instalarea unui telescaun de suprafață numit Cupcake Carpet, creând o zonă pentru începători. De la bowl-urile alpine la copaci, precum Glades of Glory și Conifers of Gnarnia, RMR oferă opțiuni pentru toți pasionații sporturilor de iarnă.

 

2. Schi și rachete de zăpadă în pădurea uimitoare

 

La baza Muntelui Macpherson, Revelstoke găzduiește Revelstoke Nordic Ski Club, unul dintre cele mai vechi din Canada. Cu 32 de km pentru schi fond și încă 6 km dedicați snowshoeing-ului, pădurea tropicală devine un decor spectaculos pentru aceste activități. Traseele captivante, căptușite cu cedri și cu părul vrăjitoarei, un lichen galben-verzui care atârnă de crengile copacilor încărcați de zăpadă, aduc o experiență deosebită.

 

3. Backcountry Skiing la Rogers Pass

 

Revelstoke este cunoscut la nivel mondial pentru opțiunea de schi în backcountry, cu Rogers Pass din Parcul Național Glacier din Canada reprezentând un punct culminant. O breșă naturală între vârfurile de 3 km din lanțul Selkirk, Rogers Pass oferă o medie de 9000 de metri de zăpadă pe an. 

"Zăpada se lipește, așa că ai parte de o fundație foarte solidă, dar apoi și de această frumoasă senzație de alunecare. Te simți ca și cum ai schia într-un vis, felul în care te poți mișca odată cu zăpada.", spune o turistă conform National Geographic.

 

4. Explorarea orașului Revelstoke

 

Revelstoke este un oraș cu o istorie bogată, un oraș feroviar. Muzeul Căilor Ferate din Revelstoke și Muzeul și Arhivele Revelstoke oferă o privire asupra modului în care trenurile au modelat viața în vestul Canadei. Expoziția "Sinixt" dezvăluie trecutul și prezentul indigenilor din Revelstoke.

 

Informații importante și recomandări

 

Datorită controlului avalanșelor de pe autostradă, vizitatorii trebuie să obțină un permis de iarnă gratuit de la Roger Pass Discovery Center. Este crucial să verificați buletinul zilnic de avalanșă și hărțile interactive pentru a vă planifica ziua în siguranță. Pentru o experiență sigură în backcountry, angajați un ghid certificat de Association of Canadian Mountain Guide (ACMG). Acesta va asigura navigarea sigură prin terenul complex al avalanșelor și vă va ghida către cele mai bune locuri de schiat în funcție de condiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel