Tâlhari reținuți pentru jafuri armate comise asupra șoferilor la Milano

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ieri, poliția din Milano a arestat doi cetățeni în vârstă de 48 și 33 de ani, pentru jaf. Aceștia sub amenințarea armelor deposedau șoferii de ceasurile de lux de la mână.

În urma investigațiilor efectuate sub conducerea Parchetului pentru stoparea fenomenului de furt de ceasuri de valoare de la șoferi, săvârșit de persoane aflate la bordul unor motociclete, ieri dimineață, cei doi bărbați au fost identificați de către agenții Secției 5 Rutiere din cadrul Grupării Mobile din Milano, cu ajutorul instrumentelor de detecție GPS.

După ce au parcurs câteva străzi de la periferia orașului Milano, cei doi hoți au văzut victima întorcându-se la casa sa din via Paravia la bordul mașinii sale. În momentul în care victima a intrat în blocul în care locuia, cei doi bărbați au ajuns-o din urmă și au amenințat-o cu un pistol, să le predea ceasul pe care îl avea la încheietura mâinii.

Victima nu s-a lăsat intimidată și a reacționat declanșându-se o bătaie. Într-un final, cei doi agresori au reușit să-i fure ceasul, o replică Hublot Big Beng, al cărui original valorează aproximativ 22.000 de euro.

După ce s-au întors la pensiunea unde erau cazați, au fost opriți de poliție și au fost găsiți în posesia ceasului furat. Pe lângă scuterele folosite, de proveniență dubioasă, întrucât seria de șaseiu era polizată, au fost găsite mai multe plăcuțe de înamtriculare cu magnet, inclusiv cea aplicată în timpul jafului și raportată de un martor.

În interiorul unui scuter a fost găsită și arma folosită, o pușcă de vânătoare marca BRUNI, o replică a unui Walther PPK și două stații radio.

Investigațiile, efectuate de agenții Squadra Mobile din Milano, au permis să se ajungă, prin aprofundarea episoadelor de jafuri violente din ultimele luni, întotdeauna cu ajutorul armelor, la un scuter folosit de bandă și să se dea de urma acestuia în apropierea unui B&B din zona Barona.

Tehnica de operare era întotdeauna aceeași: se deplasau pe două scutere pe cele mai aglomerate drumuri și, odată ce victima a fost identificată, așteaptă momentul în care aceasta din urmă se oprește pentru a o ataca violent, amenințând victimele cu un pistol, uneori angajând o luptă cu ele pentru a le smulge ceasul de la încheietura mâinii.

Cei doi italieni au fost arestați de poliția din Milano și urmează să fie prezentați judecătorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel