Taifunul din Shanghai: Zborurile sunt anulate; cel mai mare oraș din China se pregătește pentru furtună

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Taifunul din Shanghai: Zborurile sunt anulate; cel mai mare oraș din China se pregătește pentru furtună / Foto: Unsplash
Taifunul din Shanghai: Zborurile sunt anulate; cel mai mare oraș din China se pregătește pentru furtună / Foto: Unsplash

Toate zborurile către cele două aeroporturi internaționale din Shanghai au fost anulate, în timp ce orașul se pregătește pentru atacul unui taifun violent.

Taifunul Muifa va fi cel de-al 12-lea ciclon care va lovi China continentală în acest an, iar autoritățile se așteaptă să fie cel mai puternic de până acum.

 

Zeci de zboruri au fost deja amânate, în timp ce zonele de coastă se pregăteau de furtună

 

Aterizarea este așteptată miercuri în jurul orei locale 19:00 (11:00 GMT).

Valuri de până la cinci metri înălțime (16 picioare) sunt așteptate în apropiere de Shanghai, cel mai mare oraș din China și centrul financiar al țării.

Televiziunea de stat a avertizat, de asemenea, că "ploi extraordinar de puternice sunt așteptate" peste noapte pe coasta estică dens populată.

În unele zone din Shanghai au fost înființate centre de evacuare temporară, iar o zonă de evacuare de urgență a fost stabilită într-o zonă care se întinde pe o distanță de peste 30 de kilometri în afara orașului.

 

Școlile au fost închise și a fost emisă o alertă roșie

 

Între timp, în Ningbo, un oraș situat la sud de Shanghai, școlile au fost închise și a fost emisă o alertă roșie - cea mai mare avertizare meteo din China.

"Zonele relevante ar trebui să acorde atenție prevenirii inundațiilor fulgerătoare și a dezastrelor geologice care ar putea fi cauzate de ploile abundente", a declarat agenția meteorologică chineză.

Taifunul va lovi, de asemenea, orașul portuar Zhoushan, unul dintre cele mai aglomerate din lume în ceea ce privește tonajul de marfă, unde sunt așteptate vânturi de până la 172 de kilometri pe oră.

 

Peste 13.000 de persoane din apropiere au fost evacuate

 

Aproape 7.400 de nave comerciale au căutat adăpost în porturile din provincia Zhejiang, după ce autoritățile le-au ordonat să se întoarcă acasă înainte de furtună.

În altă parte, aproximativ 13.000 de persoane care se află pe insule și în locurile turistice din apropiere au fost evacuate, a anunțat televiziunea de stat.

Se așteaptă ca taifunul să se deplaseze în China și ar putea afecta până la 12 din cele 31 de provincii chineze în următoarele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel