Protest de amploare în Roma: Oamenii s-au legat cu lanțuri de clădirea Guvernului - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Sute de șoferi de taxi din Italia au protestat pentru a doua zi împotriva planurilor Guvernului de a permite o mai mare concurență în sector. 

Sute de șoferi de taxi din Italia și-au lăsat mașinile nefolosite pentru a doua zi pentru a protesta față de planurile guvernului italian de a permite o mai mare concurență, inclusiv din partea serviciilor de share-ride.

Câțiva dintre șoferi chiar s-au legat cu lanțuri în semn de protest în piața din fața biroului premierului Mario Draghi, iar miercuri erau încă înlănțuiți acolo, în timp ce încetarea lucrului a continuat.

Protestatarii au lansat fumigene

 

În apropiere, pe o stradă principală și nu departe de piața centrală a Romei, Piazza Venezia, sute de șoferi din Roma și Napoli stăteau umăr la umăr și protestau zgomotos. Câțiva protestatari au lansat fumigene colorate pentru a atrage atenția. Mașinile lor erau parcate în altă parte în capitala italiană.

Șoferii au promis că vor continua protestele cel puțin încă o zi, dacă va fi necesar, în timp ce își vor exprima nemulțumirile.

În orașul Torino, din nordul țării, peste 200 de șoferi și-au parcat taxiurile într-o piață principală în cadrul unui protest similar, a anunțat agenția italiană de știri ANSA.

 

În Milano, capitala financiară a Italiei, șoferii de taxi au planificat o adunare în cursul zilei de miercuri pentru a decide strategia lor de protest.

Șoferii se opun perspectivei liberalizării serviciilor de taxi din Italia pentru a include operatorii de ride-sharing precum Uber. Cu toate acestea, Italia se confruntă cu insistențele Uniunii Europene de a permite mai multă concurență în transporturi, precum și în alte sectoare.

Draghi este hotărât să promoveze reformele pentru a deschide economia Italiei, ca parte a eforturilor de a primi miliarde de euro din fondurile UE pentru redresarea pandemiei.

Un proiect de lege care se referă la concurența în sectorul taxiurilor urma să fie discutat joi la nivelul comisiei parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel