Sute de români, în stradă. Proteste împotriva măștii de protecție în ziua cu cel mai mare număr de pacienți la ATI 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
protest bucuresti 20 martie
protest bucuresti 20 martie

Sute de persoane s-au adunat în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală. Românii protestează împotriva purtării măștii de protecție. Protestatarii stau unui lângă alții, nu poartă poartă mască, nu respectă vreo măsură de prevenție și flutură steaguri și pancarte. Unii au icoane și steaguri ale României inscripționate cu „Dacii Liberi” sau imprimate cu simbolul lupului dacic.

Până în momentul în care ajung în mijlocul mulțimii, oamenii poartă masca de protecție, mai ales având în vedere că zona este împânzită de polițiști. În momentul în care ajung în zona din apropierea guvernului, mai toți își dau masca jos. Pe baloanele aduse de protestatari este scris „Jos dictatura medicală”. 

Protestul este condus de senatoarea Diana Șoșoacă. În piață sunt prezenți oameni de toate vârstele, au fost aduși inclusiv copii. Protestul a fost aprobat, dar doar pentru un număr de 100 de participanți. Organizatorul a fost deja amendat pentru că a încălcat limita de participanți.

 

Amenzile pentru organizator pot ajunge până la 10.000 de lei și până la 2.500 de lei pentru participanți

 

„Colegii mei sunt în dispozitiv în acest moment, relaționează cu organizatorii celor două manifestații publice cât și cu ceilalți participanți, le fac recomandările necesare, le aduc la cunoștință faptul că în situația încălcării normelor prevăzute de lege vor exista și măsuri coercitive, de sancționare. Până în prezent, având în vedere că a fost depășit numărul maxim de participanți, organizatorul este cel care va primi sancțiunile. Foarte important pentru noi, o activitate preventivă pe care o desfășurăm, în sensul în care ne dorim ca pe parcursul acestor manifestații să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor. Nu am cunoștință de aplicarea vreunor sancțiuni până acum. Cu siguranță vă vom informa cât mai transparent cu privire la acest lucru. Sancțiunile pot ajunge până la 10.000 de lei pentru organizatori, iar pentru participanți este o gamă largă de sancțiuni care pot ajunge până la 2500 de lei”, a spus, la Digi24, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel