Sute de oameni, blocaţi ore întregi în Eurotunel: „A fost ca într-un film cu dezastre”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sute de oameni, blocaţi ore întregi în Eurotunel: „A fost ca într-un film cu dezastre”
Sute de oameni, blocaţi ore întregi în Eurotunel: „A fost ca într-un film cu dezastre”

Haos şi nervi pentru sute de oameni care au vrut să traverseze seara trecută Canalul Mânecii. Un tren care transporta aproape 100 de maşini personale şi pasagerii acestora de la Calais la Folkenstone a fost nevoit să oprească după ce au apărut mai multe defecţiuni. 

După aproape 5 ore de aşteptare, oamenii au fost evacuaţi prin tunel şi urcaţi într-un tren de transport de mărfuri, care i-a dus la destinaţie, relatează Observator. Defecţiunea a provocat mai multe întârzieri, iar la intrarea în tunel s-au format cozi uriaşe. Autorităţile au suplimentat numărul de trenuri şi circulaţia s-a reluat în mod normal abia în această dimineaţă.

„A fost ca într-un film cu dezastre. Pur şi simplu mergeam spre abis fără să ştim ce se întâmplă. A trebuit să stăm sub nivelul mării şi să aşteptăm la o coadă mare. O femeie plângea în tunel, o altă femeie care călătorea singură a avut un atac de panică”, a declarat o pasageră pentru agenţia de presă britanică PA.

Un alt pasager a declarat că au fost blocaţi în Eurotunel cel puţin cinci ore.

 

Toţi cei aflaţi la bord au fost transferaţi

 

Le Shuttle, compania care asigură transportul maşinilor prin tunel, a scirs iniţial pe Twitter că un tren s-a defectat, dar mai târziu a dezvăluit pentru BBC că nu s-a defectat niciun tren, dar alarmele s-au declanşat, fiind necesare investigaţii.

Toţi cei aflaţi la bord au fost transferaţi la ora locală 20.22 BST (ora României 22.22) ”în conformitate cu procedurile de siguranţă şi ca măsură de confort”, potrivit Le Shuttle.

Un alt pasager a scris pe Twitter că oamenii au fost nevoiţi să-şi abandoneze vehiculele în tunel şi au fost escortaţi pe jos.

Purtătorul de cuvânt al Le Shuttle a declarat că traficul pasagerilor a fost uşor pe partea oraşului Folkestone, însă pasagerii care călătoresc din Calais au fost sfătuiţi să nu se deplaseze spre terminal marţi seara.

”Din cauza defecţiunii anterioare a trenului, vă sfătuim să nu călătoriţi spre terminal în seara aceasta. Vă rugăm să veniţi mâine, după ora 6 dimineaţa”, a adăugat Le Shuttle.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel