SURSE: Luminița ODOBESCU va fi propusă în locul Rovanei PLUMB în calitate de COMISAR EUROPEAN

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Luminița Odobescu,  Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană, ar putea fi numită în locul Rovanei Plumb în calitate de comisar european.

Potrivit unor surse politice bine informate, Luminița Odobescu ar putea fi viitorul comisar european din partea României! Asta după ce, ieri, Comisia juridică din Parlamentul European a respins-o pe Rovana Plumb din cauza neclarităţilor din declaraţia de avere.

Propunerea premierului Viorica Dăncilă, a fost audiată ieri în Comisia JURI, care i-a cerut mai multe detalii legate de împrumuturile luate și nedeclarate, asta după ce s-a sesizat că există diferențe între declarația de avere depusă în România de Rovana Plumb și cea trimisă la Bruxelles. Din cea trimisă Parlamentului European lipseau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro.

În urmă cu două săptămâni, președintele Comisiei Europene – Ursula von der Leyen anunța că Rovana Plumb, propusă de România pentru funcția de comisar european, ar fi urmat să primească portofoliul Transporturi.

Acum, în locul Rovanei Plumb, surse politice spun că Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu, ar fi următoarea propunere pe care țara noastră o va avansa Parlamentului European. Numele său a mai fost vehiculat pentru această funcție și în iulie, însă nu s-a concretizat.

Luminița Odobescu a fost numită de președintele Klaus Iohannis în funcția de ambasador al României la UE chiar la începutul mandatului său, în 2015, odată cu numirea lui George Maior ambasador în SUA și a lui Emil Hurezeanu în Germania.

Luminiţa-Teodora Odobescu, 50 de ani, este diplomat de carieră. Între noiembrie 2012 şi august 2015 a exercitat funcţia de Consilier de stat pentru afaceri europene şi politică externă în cadrul Cancelariei Primului Ministru. În decembrie 2014 i-a fost acordat gradul diplomatic de ambasador.

Din 2003 este doctor în relaţii economice internaţionale al Academiei de Studii Economice, Bucureşti, iar în anul 1992 a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel