„Sunt în vamă“. Planul pus la cale de o româncă pentru a stoarce bani de la iubitul virtual, aflat la muncă în Germania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român aflat la muncă în Germania a cunoscut pe un site de matrimoniale o conațională, cu care a început să  înfiripe o idilă. Femeia i-a spus că vrea să vină la el pentru a se cunoaște și i-a cerut bani pentru biletul de avion. Doar că, în povestea femeii, lucrurile s-au complicat la vamă și avea nevoie de mai mulți bani de la iubitul ei, ceea ce a dus la descoperirea întregii intrigi.

Românul, aflat la muncă în Germania, a cunoscut-o pe femeie la începutul lunii mai 2020, prin intermediul unui site de matrimoniale. O perioadă de timp au continuat să vorbească cu aceasta prin intermediul unei rețele sociale și așa au dezvoltat o relație virtuală, ajungând chiar la discuții în legătură cu deplasarea femeii în Germania, pentru a se întâlni.

În realitate, femeia nu a avut niciun moment intenția de a părăsi România și a decis să pună în aplicare un plan pentru a obține bani de la prietenul virtual, potrivit Ziare.com.

Astfel, în 8 mai 2020, i-a cerut acestuia să îi trimită suma de 150 de euro pentru a-şi achita biletul de călătorie spre Germania, lucru care s-a și întâmplat.

În ziua următoare, femeia i-a comunicat victimei sale că a plecat spre Germania și se află în vamă, însă nu putea intra pe teritoriul Germaniei, întrucât figura în evidenţe cu o amendă contravenţională neachitată.

Român aflat la muncă în Germania, înșelat de o conațională întâlnită pe un site de matrimoniale

 

„Pentru a oferi mai multă credibilitate afirmaţiei, a expediat părții civile, prin intermediul telefonului, o imagine reprezentând o sancțiune contravențională în cuantum de 673,60 euro, pe care o primise la un moment dat în Germania, astfel că i-a solicitat acesteia să-i trimită suma de 300 euro, minimul pe care ar fi trebuit să-l achite pentru a i se permite accesul pe teritoriul Germaniei”, se precizează în dosar.

Bărbatul a fost de acord și a trimis, în aceeaşi zi, suma de 300 euro, prin intermediul unei firme de transfer bani, pe numele unei rude a femeii. Ulterior, aceasta i-a spus că pentru a putea intra în Germania, amenda trebuia achitată integral, astfel că nu va mai putea ajunge la el

La acel moment, bărbatul a realizat că a fost victima unei înșelăciuni și a solicitat restituirea sumelor transferate. Pentru că nu a primit banii, a depus plângere penală pe numele femeii. Identificată de polițiști, a fost anchetată și trimisă în judecată pentru infracțiunea de înșelăciune.

Alina M., în vârstă de 27 de ani a fost condamnată definitiv, în 9 noiembrie 2022, la Curtea de Apel Alba Iulia, la 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. Pe lângă condamnarea penală, a fost obligată să restituie victimei sale suma de 487 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel