„Sunt avocatul Zuin, noul dumneavoastră vecin“. Metoda prin care un român din Italia reușea să-i facă pe oameni să scoată bani din portofel

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
„Sunt avocatul Zuin, noul dumneavoastră vecin“. Metoda prin care un român din Italia reușea să-i facă pe oameni să scoată bani din portofel (sursa: pexels.com)
„Sunt avocatul Zuin, noul dumneavoastră vecin“. Metoda prin care un român din Italia reușea să-i facă pe oameni să scoată bani din portofel (sursa: pexels.com)

Un fals avocat român din Treviso a reușit să înșele cel puțin șase persoane, cărora le-a cerut ajutorul pretinzând că a rămas închis afară din casă și are nevoie de bani pentru a plăti intervenția lăcătușului. „Avocatul Zuin“ era însă cunoscut pentru escrocherii similare și la Veneția, astfel că Poliția a pus rapid capăt serialului infracțional.

Un bărbat român de 50 de ani a fost reclamat de poliție. Acesta s-a prezentat ca fiind "avocatul Zuin" și a spus că a rămas închis afară din casă, cerând bani persoanelor de bună credință cărora le bătea la ușă.

Metoda prin care un român din Italia reușea să convingă locatarii să îi dea bani

 

Poliția l-a identificat pe escrocul care, prezentându-se adesea drept "avocatul Zuin" și pretinzând că a rămas închis afară din casă, a înșelat cel puțin șase cetățeni din Treviso. Alte episoade similare au avut loc în provincia Veneția.

Falsul avocat este de fapt un român de 50 de ani, care a fost reclamat pentru înșelăciune în formă continuată și violare de domiciliu. El îi punea pe oameni să-i dea sume variabile, de la 20 la 60 de euro, justificând solicitarea prin necesitatea de a plăti intervenția lăcătușului pentru schimbarea încuietorii.

 

„Aveți nevoie de ceva?” Așa începe o adevărată telenovelă în Italia: Protagoniștii, un cuplu de români și-un pensionar. Ani grei de închisoare

 

„Sunt avocatul Zuin, noul dumneavoastră vecin“

 

Era bine îmbrăcat, vorbea bine și știa cum să facă povestea inventată să fie credibilă. "Sunt avocatul Zuin", se recomanda escrocul, sunând la ușă, "sunt noul dumneavoastră vecin. Mi-am uitat cheile în apartament și am rămas încuiat afară, dacă mă puteți ajuta, pentru că trebuie să plătesc acum un lăcătuș", era povestea însăilată de român.

Ancheta poliției a permis identificarea românului. "Alarma stârnită în rândul cetățenilor de către falsul avocat, având în vedere și videoclipurile filmate de victime și răspândite pe rețelele de socializare a stârnit interesul și în mass-media locale și naționale, care i-a atribuit presupusului escroc apelativul de vrăjitor al escrocheriilor“, a transmis poliția din Treviso într-un comunicat de presă.

Numai în orașul Treviso au fost constatate șase episoade, iar într-un caz, presupusul autor a apărut chiar desculț în fața persoanelor înșelate pentru a le convinge să obțină banii", a completat poliția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel