Sumarul evenimentelor de azi, 29 iulie: Cele mai importante subiecte ale amiezii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Știri Diaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante titluri apărute în prima parte a zilei.

- Bilanţ 29 iulie: România înregistrează, pentru a opta zi consecutiv, peste O MIE de infectări cu COVID-19 în 24 de ore. Potrivit datelor transmise, azi, de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 48.235 de cazuri, cu 1.182  de noi îmbolnăviri raportate la 22.529 de teste. DETALII.

- Un bărbat și-a pierdut, în doar o săptămână, atât fiica cât și soția, ambele infectate cu coronavirus. Fiica de 21 de ani a decedat luni, la Spitalul Județean din Pitești la o săptămână după ce murise mama ei. Unchiul tinerei povestește că medicii nu au testat familia deși mama era intubată la secția ATI a spitalului. Tânăra ar fi fost testată la Pitești pe data de 20 iulie, abia după ce a început să aibă simptome, iar a doua zi a primit testul pozitiv pentru COVID-19. I s-a recomandat să urmeze un tratament acasă dar starea ei s-a înrăutățit. Povestea sfâșietoare AICI.

- SCANDAL MONSTRU, în DIRECT, la TV: „Sunteți un INCULT IGNORANT!” / „Cum vă PERMITEȚI?“. Consultantul în comunicare PNL, Mario De Mezzo, a avut un schimb acid de replici în această după-amiază, la Antena 3, cu purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

- România se află pe locul al treilea în Europa Centrală și de Est în ceea ce privește credința în teoriile conspiraționiste a cetățenilor, potrivit unui studiu realizat de Globsec.

- Nu mai sunt locuri în spitalele Covid dintr-un județ din România. Pacientă, ținută 20 de ore pe un scaun. În Prahova, s-au epuizat locurile în spitalele-suport COVID. Apar situațiile dramatice. O pacientă de 46 de ani, infectată, a stat nu mai puțin de 20 de ore pe un scaun, pe holul Spitalului Județean, pentru a fi internată.

- Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă că alocaţiile vor creşte, la 1 august, cu un procent cuprins între 15% şi 20%.

- Apar informații teribile în cazul băiețelului de 8 ani înjunghiat de propriul tată şi găsit mort în mașina părintelui său, ieri, pe un câmp din Cluj. În urma necropsiei, medicii legiști au descoperit că Takacs Gyorgy era mort de mai bine de 48 de ore.

Știrile amiezii din DIASPORA

 

- Născută în România în 1970, viața Ștefaniei Vasile poate fi, realmente, cuprinsă într-o poezie. O româncă, o fiică, o mamă care a luat calea străinătății pentru a le asigura celor dragi un trai mai bun. Un suflet cald și sensibil care duce „o viață dublă“: Este badantă în Italia, dar și o artistă extrem de talentată și de apreciată de asociațiile literare. Vă invit să o descoperiți în cele ce urmează.

- Șoferii români de TIR sunt mobilizați în toată Europa pentru colegul lor Dan, care a murit la Craiova, împreună cu fiica lui de 6 ani. Cei doi au fost victime nevinovate într-un accident produs de un tânăr sinucigaș care a intrat cu mașina pe contrasens, intenționat.

- Caz înfiorător în Italia, acolo unde un român încerca să-și vândă propriul copil de doi ani turiștilor din stațiunea Ostia, Roma, „pentru prestații sexuale“. 

- Masca devine obligatorie la terasele din Madrid, iar discotecile trebuie să păstreze datele clienţilor. Madridul era una din puţinele regiuni spaniole în care masca trebuia purtată doar în interior, în transportul public şi în locurile aglomerate.

-Europarlamentar din Olanda: „Muncitorii români dorm în corturi. Chirii exorbitante reținute din salarii“. Abuzurile din jurul lucrătorilor migranți nu mai pot fi tolerate Legislația europeană este urgentă, spune Agnes Jongerius, europarlamentar pentru PvdA.

- Un copil în vârstă de cinci ani și-a pierdut viața și peste 700 de persoane au fost spitalizate în Iordania cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat șaorma stricată la un restaurant din Baqaa, oraş situat în apropierea capitalei Amman.

- Doi locuitori din judeţul Maramureş au fost înşelaţi după ce au răspuns unui anunţ online prin care se ofereau locuri de muncă la o seră de flori în Olanda. unul dintre cetăţeni a fost înşelat cu 900 de lei, iar altul cu 300 de lei, după ce au răspuns unui anunţ online prin care se ofereau locuri de muncă la respectiva seră de flori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel