Cîţu, despre majorarea alocaţiilor: „Va fi între 15 şi 20%. Dorim să le dublăm într-un timp foarte scurt”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă că alocaţiile vor creşte, la 1 august, cu un procent cuprins între 15% şi 20%.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a vorbit, marţi seară, la un post de televiziune, despre creşterea alocaţiilor şi a precizat că vor fi majorate cu un procent cuprins între 15% şi 20%, potrivit News.ro. 

„Este puţin mai mult de 15%. Alocaţiile nu se pot dubla. Această lege a trecut prin Parlament fără sursă de finanţare, la fel ca legea cu pensiile. Noi nu am atacat la CCR dublarea alocaţiilor, noi am atacat decizia Parlamentului de a spune că nu putem proroga. CCR a spus că Parlamentul poate să decidă să nu proroge o lege. Vom creşte alocaţiile, vom anunţa în şedinţa de Guvern în câteva zile. PNL a dublat alocaţiile acum un an şi am fi vrut şi acum să putem să dublăm alocaţiile. Nu este o problemă că nu dorim. În acelaşi timp, suntem într-un context dificil, un context global economic îngrozitor. Dorim să le dublăm, dar vom avea o creştere la 1 august, vom avea una substanţială la 1 ianuarie şi încă una anul viitor”, a spus ministrul.

Știrile ProTv au aflat marți în exclusivitate faptul că Ministerul Finanțelor Publice ia în calcul majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 august.

„În acest moment, Ministerul Finanțelor Publice construiește rectificarea bugetară astfel încât să fie inclusă majorarea alocațiilor de stat cu un procent de 20% de la 1 august, urmând să fie operată o altă majorare de 20%, aplicată la baza de acum, la începutul anului viitor, din luna ianuarie”, au declarat marți surse guvernamentale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel