Sumarul evenimentelor de azi, 13 august: Cele mai importante titluri ale amiezii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Știri Diaspora îți prezintă cele mai importante știri apărute în prima parte a zilei de 13 august 2020.

- Bilanţ COVID-19, ROMÂNIA, 13 august. Un nou record NEGATIV - 1.454 de români, infectaţi cu noul coronavirus și 54 de decese, în ultimele 24 de ore!  Cifrele zilei le puteți analiza AICI. 

- O tânără de 17 ani din localitatea Tălpigi, judeţul Galaţi, a fost arestată preventiv după şi-a ucis bebeluşul lovindu-l în cap, după care l-a asfixiat. Femeia este cercetată pentru omor calificat.

- Fumatul în aer liber, INTERZIS în SPANIA. Galicia devine prima regiune din Spania care aplică norme stricte pentru fumători în spaţiile publice. Avertismentele experţilor spun că fumul poate transporta particule cu COVID-19.

- Italia. Româncă dispărută de 5 ani, găsită moartă. Un preot rupe tăcerea: „Ușa inimii s-a deschis!”. Cadavrul Ruxandrei Vesco, o româncă dată dispărută în urmă cu 5 ani în Italia, a fost găsit, la începutul lunii august, într-o prăpastie de pe Monte Pellegrino, în Sicilia. Călăul ei a mărturisit oribila crimă, la îndemnul preotului, fiind mustrat de conștiință.

- Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, joi, proiectul care să îi stimuleze pe cei care au suferit de COVID-19 să doneze plasmă, aceștia urmând să primească tichete în valoare de 1.000 de euro.

- Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră: „Putem ajunge și la mai mult de 2800 de cazuri de COVID pe zi“ .Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de jurnaliști dacă prognoza INSP potrivit căreia vom ajunge să avem peste 2800 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, ZILNIC,  are șanse de a deveni realitate.

- Au fost găsiți gemenii români dispăruți de două săptămâni. Mama era în străinătate, iar tatăl i-a lăsat într-un centru de plasament. Ștefania Noemi și Istvan Jozsef, gemenii din Bihor dați dispăruți de mama lor, au fost găsiți teferi într-un centru de plasament din municipiul Salonta. Pe 1 august, cei doi copii au plecat de acasă împreună cu tatăl lor și nu au mai revenit.

- Alin Unguraș, polițistul de 29 de ani care a murit duminică într-un cumplit accident în Sălaj, a fost înmormântat. În urma lui au rămas o soție îndurerată și un copil de 6 ani.

- Franța: Români prinși după o acțiune de aproape 2 ore a polițiștilor: Puseseră ochii pe mai multe mașini.  Plasați în arestul poliției, românii  sunt suspectați că au intrat în spațiul centrului de operare Creuse al distribuitorului de energie electrică Enedis, pentru a fura combustibil. 

-Italia impune un „cordon sanitar“ cu mai multe ţări: România, vizată de măsuri. Provinciile Uglia și Campania din sudul Italiei impun carantina pentru călătorii care se întorc din Spania, Grecia și Malta, din cauza riscului pentru răspândirea coronavirusului. Deja, această măsură îi vizează pe români și bulgari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel