Suedia-Elveţia, rezultat final la Mondialul din Rusia 2018

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Suedia ajunge în sferturile de finală, după 1-0 cu Elveţia, la CM 2018, penultimul meci al optimilor.

Selecţionata Suediei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins Elveţia cu scorul de 1-0 (0-0), marţi, pe stadionul din Sankt Petersburg.

Unicul gol a fost marcat de Emil Forsberg (66), la capătul unui meci lipsit de spectaculozitate.

Elveţienii, fără doi jucători importanţi, Lichtsteiner şi Schaer, au avut o posesie mai bună a mingii, dar scandinavii şi-au creat ocazii mai multe şi mai mari.

Nordicii au avut primele oportunităţi, dar Berg a ratat în min. 8, când a scăpat în careu şi a tras complet greşit, în min. 9, când a fost blocat de Akanji, iar Ekdal a şutat peste poartă, şi apoi, cea mai mare şansă, în min. 28, când a reluat din careu, dar a scos Sommer.

Prima ocazie a elveţienilor a venit în min. 34, când Xhaka a şutat de la peste 30 m, dar balonul s-a dus pe deasupra porţii. Dzemaili (38) a fost găsit în careu de Zuber, dar a trimis peste poartă din poziţie ideală.

Forsberg (40) a beneficiat de o lovitură liberă, însă mingea a fost deviată de Dzemaili, puţin pe lângă. Ultima ocazie a primei reprize a fost un voleu al lui Ekdal (41), care a reluat din voleu de la 7 metri, la centrarea lui Lustig.

Repriza a doua

În partea secundă, Toivonen (49) a şutat peste poară din careu, iar în min. 66, Suedia a deschis scorul, prin Forsberg, cu un şut de la 17 metri, deviat decisiv de Akanji.

''Nati'' s-a aruncat în atac, iar Rodriguez a şutat de la distanţă (69), dar a prins Olsen. Forsberg (79) a respins din faţa porţii reluarea lui Embolo, după un corner, iar Olsen a fost salvator la lovitura de cap a lui Seferovic, din centrarea lui Rodriguez (90+1).

În prelungiri, Olsson a scăpat pe contraatac şi a fost faultat din spate de Lang, care a primit cartonaş roşu, arbitrul a dictat iniţial penalty, dar a revenit apoi şi a dat lovitură liberă din marginea careului, iar şutul lui Toivonen a fost respins de Sommer, la ultima fază a partidei.

În sferturi, Suedia va înfrunta câştigătoarea dintre Anglia şi Columbia.

Elveţia nu a reuşit să marcheze în fazele eliminatorii ale turneelor de Cupă Mondială de 64 de ani.

Suedia - Elveţia 1-0 (0-0)
A marcat: Emil Forsberg (66).
Sankt Petersburg, Stadionul Sankt Petersburg: 64.042 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, optimi de finală

Au evoluat echipele:
Suedia: 1. Robin Olsen - 2. Mikael Lustig (16. Emil Krafth, 82), 3. Victor Lindeloff Nilsson, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 6. Ludwig Augustinsson - 17. Viktor Claesson, 13. Gustav Svensson, 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg (5. Martin Olsson, 82) - 9. Marcus Berg (22. Isaac Kiese Thelin, 90), 20. Ola Toivonen. Selecţioner: Janne Andersson.
Rezerve neutilizate: 12. Karl-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt - 18. Pontus Jansson, 21. Jimmy Durmaz, 14. Filip Helander, 21. Jimmy Durmaz, 15. Oscar Hiljemark, 19. Marcus Rohden, 11. John Guidetti.
Elveţia: 1. Yann Sommer - 6. Michael Lang, 20. Johan Djourou, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez - 11. Valon Behrami (căpitan), 10. Granit Xhaka - 23. Xherdan Shaqiri, 15. Blerim Dzemaili (9. Haris Seferovic, 73), 14. Steven Zuber (7. Breel Embolo, 73) - 19. Josip Drmic. Selecţioner: Vladimir Petkovic.
Rezerve neutilizate: 12. Yvon Mvogo, 21. Roman Burki - 3. Francois Moubandje, 4. Nico Elvedi, 17. Denis Zakaria, 8. Remo Freuler, 16. Gelson Fernandes, 18. Mario Gavranovic.

Arbitru: Damir Skomina; arbitri asistenţi: Jure Praprotnik, Robert Vukan (toţi din Slovenia); arbitru de rezervă: Nawaf Shukralla (Bahrain); arbitru asistent de rezervă: Yaser Tulefan (Bahrain)
Arbitru video: Daniele Orsato (Italia); arbitri asistenţi: Roberto Diaz (Spania), Bastian Dankert (Germania), Massimiliano Irrati (Italia)
Cartonaşe galbene: Lustig (31), Behrami (61), Xhaka (68).
Cartonaş roşu: Lang (90+4).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel