Suedia a administrat 1.000 de vaccinuri anti-COVID păstrate la temperatura greșită

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În jur de 1.000 de persoane au fost inoculate cu doze ale vaccinului Moderna care au fost păstrate la temperatura greșită în timpul transportării în Suedia, anunță Reuters.

În total, 2.100 de doze ale vaccinului, în jur de 20% din numărul primit de Suedia din partea Moderna, au fost păstrate la temperaturi prea scăzute și dozele care nu au fost încă administrate au fost puse deoparte până se va clarifica dacă acestea mai pot fi folosite, a anunțat Apoteket, compania responsabilă de livrarea dozelor. Toate persoanele cărora le-au fost administrate dozele păstrate necorespunzător sunt angajați sanitari, potrivit aceleiași surse.

Potrivit evaluării Autorității de Sănătate Publică a Suediei, deocamdată nu există motive pentru a se crede că dozele transportate la o temperatură prea scăzută au pus în pericol sănătatea persoanelor vaccinate însă agenția a afirmat că va investiga în continuare situația.

„Un lucru pe care trebuie să îl aflăm este dacă vaccinurile deja administrate vor funcționa”, a declarat Magnus Frisk, un purtător de cuvânt al Apoteket. Acesta a adăugat că Moderna a fost contactată pentru a oferi informații suplimentare despre efectele păstrării la o temperatură prea scăzută a dozelor și dacă persoanele deja vaccinate cu acestea vor avea nevoie de o nouă inoculare. 
Frisk a precizat că restul dozelor afectate au fost identificate și că ele nu vor fi folosite.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel