Suedia. Premierul Stefan Lofven, AVERTISMENT pentru populaţie: Situaţia este "foarte gravă"

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Facebook / Stefan Lofven
sursa foto: Facebook / Stefan Lofven

Suedia a anunţat marţi că maxim opt persoane vor avea voie să ia masa împreună în restaurante şi cafenele, pentru a opri creşterea bruscă a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează dpa.

"Vedem că situaţia se îndreaptă în direcţia greşită - situaţia este foarte gravă", a declarat premierul suedez Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că tot mai mulţi pacienţi sunt trataţi în secţiile de terapie intensivă pentru cazurile grave de COVID-19 şi este de aşteptat ca numărul de decese cauzate de noul tip de coronavirus să crească.

Unul din cinci pacienţi de la terapie intensivă este un pacient bolnav de COVID-19, a declarat la rândul său ministrul suedez al sănătăţii Lena Hallengren.

 

Situaţia este "foarte gravă"

 

Un alt indiciu care confirmă creşterea accentuată a numărului de cazuri este acela că alte trei regiuni suedeze le-au recomandat locuitorilor să se abţină să frecventeze muzee, librării, mari magazine, bazine de înot şi săli de fitness.

O altă recomandare este aceea de a evita transportul public şi de a lucra de acasă acolo unde este posibil. De asemenea, suedezilor li s-a recomandat să evite întâlnirile cu alte persoane din afara gospodăriilor lor.

Aceste recomandări se aplică în prezent pentru 7 din 10 locuitori ai Suediei, a spus Lofven.

"Avem în faţa noastră o iarnă lungă şi grea. Este necesar ca noi toţi să facem tot ce este posibil pentru a împiedica răspândirea contaminărilor", a declarat Johan Carlson, directorul Agenţiei de Sănătate Publică a Suediei.

Suedia, ţară cu 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 134.500 de contaminări şi 5.969 de decese cauzate de noul tip de coronavirus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel