Suedia: O femeie a fost înjunghiată mortal la un eveniment politic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţia suedeză a anunţat miercuri că o femeie de circa 60 de ani a fost ucisă într-un atac cu cuţitul în plină zi pe insula Gotland, unde principalii responsabili politici ai ţării s-au reunit pentru o săptămână, relatează AFP şi Reuters.

 'Din nefericire, pot să vă anunţ că o femeie a murit în urma rănilor suferite', a declarat Fredrik Persson, şeful poliţiei Gotland, în cadrul unei conferinţe de presă în care a precizat că agresiunea s-a produs cu puţin timp înainte de ora 14.00 (12.00 GMT).

El a adăugat că un bărbat de 33 de ani a fost arestat la puţin timp după atac, dar a refuzat să avanseze un eventual motiv al agresiunii.

Suedia: O femeie a fost înjunghiată mortal la un eveniment politic

 

Potrivit poliţiei, femeia a fost înjunghiată în apropierea locului în care lidera Partidului de Centru, Annie Loof, susţinea un discurs.

De asemenea, poliţia a precizat că nu există indicii privind alte ameninţări asupra festivalului. Cotidianul Aftonbladet a relatat, citând surse, că bărbatul are legături cu o organizaţie neonazistă.

Festivalul politic care durează o săptămână este un eveniment anual care atrage mii de participanţi şi în cadrul căruia politicienii susţin discursuri şi discută liber cu alegătorii şi turiştii, notează Reuters.

Geoană: NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda

 

NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda după ce aceste două state vor deveni membre ale Alianţei, dată fiind eficacitatea lor militară, a declarat marţi secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, într-o discuţie telefonică cu AFP.

'Nu avem în vedere o prezenţă suplimentară în aceste două ţări, ele au forţe naţionale redutabile. Dispun de capacitatea de a se apăra', a afirmat responsabilul NATO pentru AFP.

Spectrul unei astfel de desfăşurări fusese agitat de preşedintele rus Vladimir Putin în momentul aderării celor două ţări, decisă de urgenţă după agresiunea rusă contra Ucrainei.

'Dacă Finlanda şi Suedia o doresc, să adere. Este treaba lor', dar, 'în caz de desfăşurare de contingente militare şi de infrastructuri militare acolo, vom fi obligaţi să răspundem în mod simetric şi să creăm aceleaşi ameninţări', a avertizat Putin săptămâna trecută.

'Nu avem intenţia în prezent să avem baze ale NATO în aceste două ţări pentru că sunt ţări cu maturitate militară şi strategică foarte ridicată', a explicat Mircea Geoană.

NATO a lansat marţi procesul de integrare a Suediei şi Finlandei, care trebuie validat de parlamentele celor 30 de state membre. Un mare semn de întrebare rămâne Turcia, care îşi condiţionează sprijinul de modificarea politicilor autorităţilor de la Stockholm şi Helsinki faţă de militanţii kurzi cu care se luptă Ankara.

'Avem speranţa că procesul va fi încheiat rapid', a declarat Mircea Geoană, refuzând să ofere un calendar mai precis.

'Nu puţine state au demarat deja procedura, cred că ratificarea va urma acelaşi parcurs' şi va fi rapidă, a subliniat el, la unison cu secretarul general Jens Stoltenberg, care a afirmat marţi că mizează 'pe aliaţi pentru o ratificare rapidă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel