SUA. Un bărbat care a jefuit o bancă a fost identificat după o jumătate de secol

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
SUA. Un bărbat care a jefuit o bancă a fost identificat după o jumătate de secol
SUA. Un bărbat care a jefuit o bancă a fost identificat după o jumătate de secol

Autorul unuia dintre cele mai faimoase jafuri bancare din America a fost identificat după 52 de ani de căutări, au anunțat autoritățile.

Autorul unuia dintre cele mai faimoase jafuri bancare din America a fost identificat după 52 de ani de căutări, au anunțat autoritățile, citate de BBC, scrie Mediafax. Ted Conrad era casier la Society National Bank din Cleveland, Ohio, și a jefuit banca în iulie 1969. Ulterior, el a dispărut cu 215.000 de dolari, în valoare de 1,7 milioane de dolari în prezent.

Anchetatorii de la US Marshals Service au declarat că acesta a dus dup[ acest jaf, o viață liniștită și modestă.

Totodat[, bărbatul a murit în luna mai a acestui an din cauza unui cancer pulmonar. El avea 20 de ani când a comis jaful. Se pare că a profitat de securitatea slabă a băncii, ieșind cu banii într-o pungă de hârtie maro în timp ce sucursala se închidea într-o zi de vineri.

Angajații băncii au realizat că banii au dispărut abia după două zile de la incident. În acel moment, tînărul dispăruse deja și nu mai era de găsit. 

 

Căutarea sa a durat mai bine de o jumătate de secol

 

Căutarea sa a durat mai bine de o jumătate de secol și a apărut în emisiuni de televiziune precum America's Most Wanted și Unsolved Mysteries.

Potrivit Serviciului de Poliție Judiciară, acesta le-ar fi spus prietenilor despre planurile sale de a jefui banca și s-a lăudat cât de ușor ar fi să facă acest lucru. El ar fi fost obsedat de filmul 1968 al lui Steve McQueen „The Thomas Crown Affair”, pe care l-a vizionat de peste o duzină de ori în timpul pregătirii pentru jaful său.

Potrivit anchetatorilor, după jaf și dispariție, Conrad și-a schimbat numele în Thomas Randele și a fugit în Washington DC și Los Angeles, înainte de a se stabili în cele din urmă într-o suburbie din Boston, la aproximativ 1.000 km de locul în care a comis infracțiunea.

Anchetatorii spun că, ulterior, acesta a dus o viață liniștită și modestă.

În aceste condiții, cazul a rămas nerezolvat timp de zeci de ani, până când anchetatorii, alertați de apariția necrologului lui Randele într-un ziar, au reușit să facă legătura între actele pe care acesta le depusese în anii 1960 și documentele pe care "Randele" le completase mai recent, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel