SUA recomandă evitarea călătoriilor în România. Restricțiile nu se aplică șoferilor de camion

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

SUA recomandă evitarea călătoriilor în România, unde rata de infectare cu Covid se menține ridicată.  Au anunțat  ridicarea restricțiilor  pe 8 noiembrie, pentru persoanele vaccinate,  în vigoare din martie 2020. 

Noua politică americană privind călătoriile, care necesită vaccinare pentru călătorii străini în Statele Unite, va intra în vigoare pe 8 noiembrie, a declarat vineri Casa Albă într-un comunicat confirmând data acestei ridicări a restricţiilor, transmite AFP.

Regula se va aplica călătorilor care sosesc cu avionul, precum şi celor care trec frontierele terestre cu Canada şi Mexicul.Lovite din plin de pandemie

Statele Unite şi-au închis frontierele din martie 2020 pentru milioane de călători care veneau în special din Uniunea Europeană, Regatul Unit sau China, apoi mai târziu din India sau Brazilia. De asemenea, SUA şi-au închis punctele de intrare pe cale terestră pentru turiştii din Canada şi Mexic.

Cum se intră pe teritoriul SUA. Șoferii de camioane sunt scutiți de restricții

 

 Cei care sosesc cu avionul, Statele Unite vor solicita, pe lângă dovada vaccinării şi un test negativ efectuat în termen de trei zile înainte de plecare şi stabilirea de către companiile aeriene a unui sistem de urmărire a contacţilor, relatează sursa citată.

Pentru calea terestră, Casa Albă a anunţat săptămâna aceasta că ridicarea restricţiilor se va face în două etape. Începând cu 8 noiembrie, vor putea trece graniţa Canadei sau a Mexicului persoanele care vin din motive considerate „neesenţiale”, chiar turistice, cu condiţia să fie vaccinate. Persoanele care vin din motive  bine întemeiate, necesare. Șoferii de camioane sunt scutiți de restricții, informează Casa Albă.

Din anul 2022, obligaţia de vaccinare se va aplica tuturor vizitatorilor care trec frontierele terestre, indiferent de motivul pentru care intră pe teritoriul Statelor Unite.

Departamentul de Stat al SUA a transmis săptămâna aceasta o alertă de călătorie de gradul 4, cel mai ridicat nivel, emisă de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), prin care le solicită cetăţenilor americani să evite călătoriile în România din cauza situaţiei epidemiologice provocate de înmulţirea cazurilor de COVID-19, se arată în comunicatul Casei Albe.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel