SUA. Opt morţi şi zeci de răniţi la un festival de muzică

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
SUA. Opt morţi şi zeci de răniţi la un festival de muzică
SUA. Opt morţi şi zeci de răniţi la un festival de muzică

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa şi numeroase altele au fost rănite într-o busculadă produsă vineri seara la festivalul de muzică Astroworld din Houston, statul Texas, au informat autorităţile americane, relatează Reuters şi AFP.

Cel puțin opt persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite într-o busculadă petrecută vineri seara, 5 noiembrie, la festivalul Astroworld din Houston, statul american Texas, au anunțat autoritățile americane, potrivit Reuters și AFP. Evenimentul Astroworld a fost anulat la scurt timp după incident, iar șaptesprezece persoane au fost transportate la spital.

Șeful pompierilor din Houston, Samuel Peña, a declarat că mulțimea s-a împins spre scenă vineri, în timp ce pe scenă se afla rapperul Travis Scott care cânta. "Mulțimea a început să se comprime spre partea din față a scenei, iar acest lucru a provocat panică, iar unii participanti au fost raniti", a declarat dl Peña.

"Oamenii au început să cadă rând pe rând, să devină inconștienți, iar acest lucru a creat panică suplimentară".

Spectacolul a fost anulat la scurt timp după ce mai multe persoane au început să sufere răni, iar 17 participanți au fost duși la spital, inclusiv 11 care au fost în stop cardiac, a declarat dl Peña. Multe persoane au fost, de asemenea, tratate la locul faptei, la NRG Park, unde a fost amenajat chiar și un spital de campanie.

Aproximativ 50.000 de persoane au fost prezente la festival, a declarat dl Peña. Șeful pompierilor a adăugat că oficialii nu cunosc cu exactitate cauzele deceselor celor opt persoane.

 

Persoanele decedate nu au fost identificate

 

Până în prezent, persoanele decedate nu au fost încă identificate. Oficialii au înființat un centru, la un hotel, astfel încât apropiații celor care nu au reușit să ajungă acasă după festival, să se întâlnească cu aceștia sau să descopere starea în care se află.

Astroworld este un festival de muzică ce durează două zile. Acesta urma să aibă loc vineri și sâmbătă la Houston. Evenimentul a fost sold out, potrivit site-ului Astroworld. Circa 50.000 de persoane s-au prezentat la evenimentul de două zile, iar cea de-a doua zi a festivalului a fost anulată.

Organizatorii evenimentului s-au asigurat că în zonă există unități medicale, însă în urma incidentului, aceste unități au fost "rapid copleșite", a declarat dl Peña.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel