Studentă străină, uimită de "normalitatea" din România: "Asta m-a șocat cel mai tare"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

O studentă din Africa de Sud povestește că a șocat-o "normalitatea" din România. Aceasta a povestit câteva lucruri care au uimit-o în țara noastră. 

Kimberley s-a născut din tată sud-african și mamă româncă. Recent, aceasta a ajuns la București, pentru a studia medicina. 

Printre lucrurile care i se par șocante în România se numără faptul că românii ies la restaurante în orice zi din săptămână și încearcă să aibă și alte activități în afară de muncă. De asemenea, ea este mirată cât de mult întârzie românii. Aceasta spune că nu e nici un fel de problemă dacă o persoană întârzie o jumătate de oră. Acesta a dat exemplul profesorilor din universități, care, spune Kimberley, întârzie chiar și o oră fără să se facă mare caz din acest lucru.

Top trei șocuri culturale pentru studenta din Africa de Sud 

 

"Să vă povestesc câteva șocuri culturale pe care le-am avut în România:

1. Românii își trăiesc viața. Poate să fie miercuri sau joi, oamenii ies în oraș. Peste tot este plin, restaurantele sunt pline. Nu este ca în Africa de Sud, acolo unde lumea muncește din greu de luni până vineri, iar apoi ies în weekend. Nu, în România, oamenii se bucură de fiecare zi. 

2. Al doilea șoc pe care l-am avut fiind în România este întârzierea. Oamenii întârzie mereu. Dacă ai o programare la doctor, iar acesta întârzie 30 de minute, este perfect normal. Chiar și în universități, profesorii pot să întârzie fără nici o problemă. Am profesori care vin și peste o oră față de ora stabilită. Și ca student poți să întârzii 30 de minute și totul este normal, este în regulă. 

3. Al treilea lucru care m-a șocat total este că oamenii își povestesc cu adevărat problemele pe care le au în viață. Dacă întrebi pe cineva în România 'cum mai ești?', chiar îți vor povesti tot. O să-ți spună absolut tot. Pe deoparte mi se pare foarte frumos că poți avea încredere în lume, că te poți simți în siguranță să povestești orice despre viața ta," a povestit Kimberley într-un video postat pe o rețea de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel