Studenții, revoltați după ce Tudorel Toader a fost reales rector: „Nu îl interesează câtuși de puțin”

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Liga Studenților din Iași cere conducerii executive a Universității „Alexandru Ioan Cuza" să suspende activitatea didactică pentru perioada următoare, pe fondul crizei generate de noul coronavirus și critică atitudinea „pasivă și iresponsabilă a rectorului Tudorel Toader”.

Liga Studenților Iași cere și ca evacuarea căminelor să nu îi afecteze pe studenții care au locul de muncă în Iași sau care nu au unde să locuiască în eventualitatea unei astfel de decizii, părăsirea căminelor trebuind să fie opțională, nu obligatorie.

„Studenții s-au alarmat pe grupurile de discuții de pe rețelele de socializare și au transmis solicitări punctuale cadrelor didactice de suspendare a cursurilor sau a seminarelor, vâzând că nu este luată nicio decizie în acest sens. S-a lansat chiar o petiție on-line, semnată deja de peste 400 de studenți. Tudorel Toader a convocat ședina Consiliului de Administrație pentru astăzi, la ora 12, însă abia cu două ore înainte, prin e-mail", se arată într-un comunicat transmis joi de Liga Studenților din Iași.

 

„Domnul Toader a dovedit încă o dată că nu îl interesează”

 

Studenții spun că suspendarea activității didactice și luarea măsurilor igienico-sanitare necesare prevenirii transmiterii coronavirusului nu trebuie să afecteze parcursul academic al studenților.

„Închiderea bibliotecilor, a centrelor de cercetare și a altor instituții duce în mod inevitabil și la necesitatea unei eventuale modificări a structurii anului universitar, în majoritatea universităților, pentru a permite studenților să își îndeplinească în mod corespunzător angajamentele didactice și de cercetare, în special cele legate de redactarea lucrărilor de licență, disertație sau doctorat. Totodată, trebuie evitată cu orice preț anularea anului academic 2019-2020. Domnul Toader a dovedit încă o dată că nu îl interesează câtuși de puțin situația studenților acestei universități, ci doar vrea să își vadă scanului de rector asigurat, în orice condiții. Dacă în timpul campaniei pentru funcția de rector a refuzat să se întâlnească cu studenții, acum le ignoră solicitările și îngrijorările cu privire la situația curentă", susține Diana-Alexandra Cristea, președinte Liga Studenților.

 

Tudorel Toader a fost ales din nou rector al Universității Alexandru Ioan Cuza

 

Liga Studenților mai spune că, până acum, cel puțin 43 de universități publice și 3 universități private au decis suspendarea activității didactice până la data de 22 sau 31 martie.

Doar 4 universități publice din cele 47 au decis, până acum, să nu suspende cursurile.

Tudorel Toader a fost ales miercuri din nou rector al Universității Alexandru Ioan Cuza.

Fostul ministru al Justiției a avut un singur contacandidat, profesorul Adrian Muraru de la Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy