Străinii din Elveția, calitate inferioară a vieții

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Rezidenții din Elveția, persoane cu origini într-o altă țară, în special cei fără pașaport elvețian, au o calitate a vieții mult mai mică decât elvețienii autohtoni, potrivit noilor statistici. Dar există nuanțe între diferite grupuri de străini.

În 2018, 38% dintre rezidenții din Elveția, adică 2.686.000 de persoane, aveau istoric în migrație, după cum a raportat Oficiului Federal de Statistică din Elveția (OFS), preluat de site-ul swissinfo.ch, aceasta reprezentând o creștere cu 1,5% față de 2017.

Mai mult de 80% din acest total s-a născut în străinătate sau aparține primei generații de imigranți, adică 2.165.000 de persoane. Restul s-a născut în Elveția și face parte din a doua generație. După cetățenia elvețiană 36%, cele mai reprezentate naționalități sunt italiene 10% și germane 10%.

Tendința generală este aceea că nativii elvețieni au o calitate a vieții mai bună decât populația de origine imigrantă, iar în cadrul acesteia din urmă, condițiile sunt mai bune pentru persoanele care au deja cetățenie elvețiană.

Cu toate acestea, OFS face distincții în cadrul acelui grup care nu este elvețian și explică faptul că cetățenii din Europa de Nord și de Vest au condiții mai mari decât media, în timp ce cei din Europa de Est și cei din țările non-europene au, în general , o calitate a vieții mai mică. Aceștia din urmă au un nivel de educație mai scăzut, relații sociale insuficiente, dificultăți financiare și, uneori, starea sănătății este nesatisfăcătoare.  Acest grup a raportat, de asemenea, niveluri mai mari de stres și nemulțumire, precum și dificultăți în accesarea locuințelor. Raportul constată, de asemenea, că șomerii de toate naționalitățile și mediile de viață se confruntă cu cele mai dificile provocări în asigurarea unei calități decente a vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel