Steve Bannon, dispus să depună mărturie în faţa comisiei care investighează asaltul asupra Capitoliului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, a fost de acord să depună mărturie în faţa comisiei din Congres care investighează asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului, conform informaţiilor apărute în presa americană duminică, informează AFP. 

Schimbarea poziţiei sale a fost raportată de CNN, New York Times şi Washington Post şi are loc înaintea procesului din 18 iulie în care Bannon va fi confruntat cu două acuzaţii de dispreţ penal al Congresului pentru refuzul anterior de a depună mărturie sau de a furniza documente.

Conform presei, avocatul său, Robert Costello, a scris comisiei din Camera Reprezentanţilor pentru a comunica că fostul preşedinte Donald Trump va renunţa la revendicarea privilegiului executiv invocat de Bannon în refuzul de a depune mărturie.

Asaltul Capitoliului. Steve Bannon, dispus să depună mărturie

 

Donald Trump a fost iritat de faptul că niciunul dintre suporterii săi nu a depus mărturie în apărarea sa la şedinţele comisiei care anchetează atacul din partea susţinătorilor fostului preşedinte care au încercat să împiedice certificarea în Congres a înfrângerii candidatului republican de către democratul Joe Biden la alegerile din noiembrie 2020.

Democrata Zoe Lofgren, membră în comisie, a declarat pentru CNN că s-a primit o scrisoare în jurul miezului nopţii sâmbătă şi că se aşteaptă să primească veşti din partea lui Steve Bannon.

Nu este clar dacă Bannon va fi de acord cu practica comisiei de anchetare în privat a martorilor înaintea unei posibile mărturii publice.

Conform informaţiilor apărute în presă, în scrisoarea adresată comisiei de Costello se indică faptul că Steve Bannon doreşte să depună mărturie în cadrul unei audieri publice. Steve Bannon, figură proeminentă în cercurile mass-media de dreapta, a fost unul din arhitecţii victoriei prezidenţiale a lui Donald Trump în 2016 şi principalul strateg de la Casa Albă în 2017, potrivit Agerpres.

 

Donald Trump a afirmat că victoria lui Joe Biden din 2020 este "matematic imposibilă" și a răbufnit pentru că i s-a interzis accesul pe Twitter și Facebook în noul documentar "Unprecedented".

Donald Trump : Victoria lui Biden din 2020 a fost "matematic imposibilă"

 

Serialul de trei episoade a fost lansat prin intermediul Discovery+ în cursul nopții de duminică spre luni și îl urmărește pe fostul președinte și familia sa în timpul controversatelor ultime luni petrecute la Casa Albă.

„Cred că am învățat, odată cu alegerile din 2020, că trebuie să fii foarte neîncrezător”, a declarat Trump în cel de-al treilea episod al serialului, potrivit USA Today.Documentarul ar arăta că fostul președinte a sugerat despre cursa prezidențială, că ar fi nedreaptă cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să aibă loc efectiv în noiembrie și că a perpetuat această afirmație falsă timp de luni de zile după aceea.

Trump despre Biden: „Este matematic imposibil ca el să fi câștigat alegerile”

 

Cineastul britanic Alex Holder a reușit să obțină un acces intim unic la familia Trump și la vicepreședintele de atunci Mike Pence în timpul realizării documentarului său, inclusiv interviuri cu fostul președinte, cu Pence și cu cei mai mari trei copii Trump.

Se pare că toți cei trei - Donald Trump Jr., Ivanka Trump și Eric Trump - au refuzat să discute despre revolta de la Capitoliu în cadrul acelor interviuri care au urmat zilei de 6 ianuarie.

Cu toate acestea, la două zile după atacul de la Capitoliul SUA, Holder a reușit să obțină o reacție în fața camerei de luat vederi din partea lui Trump, după ce acesta a fost interzis pe Twitter și Facebook pentru incitarea la revoltă. 

„Acești oameni sunt niște huligani. Nu sunt o persoană oribilă”, a răbufnit Trump. „Am o voce mare. Am o voce care a avut sute de milioane de oameni care m-au ascultat”.

El a adăugat: „Așa că va fi judecat pe o perioadă de timp. Vom vedea cum se va termina”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel